嚟到英國一年,仲係賣緊眼鏡之你問我答 (1)

597 回覆
113 Like 11 Dislike
呢個只係最初步嘅檢查,雖然話依家用wavefront嘅auto refractor對大部分成人都已經好準,但對於晶體緊張嘅人同小朋友都有機會出大偏差

如果只想知度數有無大變,或者好耐無驗過眼,auto refractor個數據係可以比視光師參考

但拎嚟配眼鏡就絕不建議
巴打知唔知眼鏡88買Ray Ban配埋原裝近視鏡片大約幾錢?
我當自己買副框一千蚊度,咁原裝鏡片幾錢?
預算:2000-2500

問過幾間都冇先決定眼鏡88配,視點護眼話冇入Ray Ban,想體驗下佢地驗眼都唔得
你要計返鏡片點都有1.1mm中心厚度
依家接近貼晒鏡架,真心好薄了
就咁睇你副新架都大過舊架
Rayban原裝鏡咪即係essilor
https://optical88.com.hk/blog/rayban-prescriptionlens/
我見88先有原裝,2000-2500埋到單?唔該巴打。
眼鏡框連鏡片~
好似都係係多個Rayban印
Rayban如果想平,SmartBuyGlasses應該最扺
正解
有做OP專門店嘅朋友講
coating仲衰過essilor
連咩級數嘅鏡?
2500如果包1.56就唔抵了
英國有無d 日本手造框買?
覺得d 款唔靚
另外去日本配眼鏡除左owndays 有無其他?

之前配過jins 完全唔得
簡單答,唔會
井戶嘅唔會
去日本配眼鏡,無理由唔去白山朝聖
唔係幾熟,我得近視兩百幾,散光一百都冇
唔該晒巴打,搵日去門市研究下。
咩係OP?
唔係
一間好舊嘅舖
想問吓英國做lasik/ smile普唔普遍 如果真係想做嘅話喺香港定英國做會好啲?
架連鏡套餐,鏡片應該都係普通不反光鏡片,就咁睇價錢就合理
英國唔算普遍,因為佢地連近視都唔普遍
見過做lasik嘅都係d有錢嘅女士,貪靚而去做
對鏡片真係冇咩研究,我揀標準鏡,佢地標準鏡係用Apollo,巴打點睇?
睇你既文章,我都係一頭霧水。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞