[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(107)

1001 回覆
63 Like 2 Dislike
其實食完嗰咋壽司飯都飽
成餐得雲吞入面少少肉有蛋白質,佢係咪唔識食唔夠蛋白質,會肌肉流失變泡芙人?
粟米,雲吞,壽司呢3種都係碳水,一餐食一種碳水都夠
菜又少,窮你咪買西蘭花加烚蛋囉,一個女人食晒一棵西蘭花都飽到仆街

食白飯壽司配雲吞,應該2個鐘就肚餓要搵野食,跟手食返個生吐司,身型發脹話咁易
全部櫃門都實心
但就係裝拖板個櫃透明
蝦乾真係痴到
生吐司都唔係指顏色 燶少少咪燶囉
啲方包不嬲係咁架啦 都唔知佢做乜
繼續蝦乾營養學
唔食肉=瘦
成個餐都係澱粉,唔好講脂肪同蛋白質,連纖維都唔夠😂
而粟米雖然有饍食纖維,但同時佢嘅澱粉好高,通常食粟米就要減飯量,但蝦姐係用嚟餸陽春壽司

目測佢依個晚餐,係正常人嘅1.5-1.75碗飯嘅碳水量。

佢切唔切都唔緊要啦
佢永遠都係睇外表咋嘛
我睇唔明張圖,小朋友角落同旅行有咩關係呀?
學校去郊野公園一日遊都叫旅行啦
有小朋友更加會旅行下話?即係你唔會帶個仔出去玩?
嘩 屌呢句真係勁仆街

衰啲講句其實就算生左都係可以帶住小朋友去旅行
睇你有無心做啫
佢個腦 清=健康 無肉=無脂肪 又健康
除左無蛋白質仲要無咩油/好脂肪對皮膚同身體都唔好
其實真係唔係一味清就係好 都唔一定要低碳水先好 咪營養均衡啲囉
咁多時間睇下d有益既書好難咩
其實我地依班忠粉都提供咗好多有用資訊俾佢
買左樓無得去旅行啦
懷疑佢當粟米係蔬菜
自以為好健康
佢敢唔敢切開畀我哋睇
可能怨緊老公冇假
Reading corner擺哂Connor d嘢
食物金字塔教壞人
角仔d細軟都少得幾可憐下
全部灰灰白白
見到都唔開心
依家可能除咗返學,喺屋企就係坐喺度思考人生
唔睇caption以為角仔大吉利是
兒童區無兒童 無遊玩後既痕跡
究竟我要唔要讚蝦乾執拾得好乾淨?!
一個有兩歲小朋友嘅屋企,真係得個reading corner ,玩具都無多件?

再講caption,怨婦蝦又怨角仔累佢無旅行去。
咁想要二人世界自由自在,咁咪當初唔好生仔囉。
有小朋友又係你話plan 咗嘅!

真係想去旅行,咪帶埋角仔去囉!
再唔係,將角仔交俾爆seed,同盲明去囉。
(咁角仔嗰幾日應該有飽飯食,肥返兩磅)
角仔又唔係nb,成日要餵奶換片呀,又驚佢係飛機喊嘈到人咁
唔明點解唔可以帶佢去旅行
好多基層父母都會寧願自己食少啲,近近地一家人去台灣玩又好,就算去上海北京個啲都叫有俾小朋友坐過飛機,體驗下去旅行
做著蝦乾個仔真係好撚慘
究竟角仔前世做咗啲咩搞到要投胎落林家度
比起林家碳水量,蛋白質量更令人擔心

當佢50kg,一日要食55g蛋白質
佢post個午餐,菜同粟米同白飯加埋5g,幾粒雲吞10g,
加埋15g,夜晚食隻kfc咁細嘅雞髀同少少肉醬20g,
早餐就自己焗垃圾麵包5g,三餐加埋先可能食到40g蛋白質

蛋白質不足導致皮膚問題就買護膚品治標
情緒問題就買雞湯書
肌肉不足冇力湊仔就賴個仔
容易餓就大量焗麵包

裝備撚肯正視問題未
角仔都兩歲半啦
點會去唔到旅行
12月學校有兩個星期聖誕假

btw唔太認同佢呢個擺書嘅位置
咁高,角仔自己拎唔到,做唔到小朋友自發拎書嘅效果
次次都要老母幫

同埋蝦乾陰啲陰啲話畀大家知角仔真係學之園啊

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞