[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(107)

1001 回覆
63 Like 2 Dislike
我怕蝦乾一陣見到你留言,
打哂飛機覺得你欣賞佢不停加碼一日一轉整麵包, 每次一打起計
我身邊都識ftm 冇經濟壓力
得閒無事就焗下包
但人哋擺親上story都有唔同款
雖然都係carbs
但睇到啲蛋糕 糯米糍 麻糬波波
我都覺得開心想食埋一份

蝦乾癲到 整嚟整去都淨係整兩款
仲要餡又唔轉味又唔加下
唔好癲啦大佬
你講既得閒無事ftm都唔係2日一打呀嘛
不過carbs quota緊係留黎食呢d啦,好似佢咁on99食乾包咩
梗係唔係兩日一打
我諗正常人真係唔會咁食
仲要大大聲講到食得哂好威咁
睇返佢地結婚個時同而家對比,
暫時人體實驗已知蝦乾同食肉明都腫左好多

好耐冇睇過牙明近照唔知脹成點
牙蝦近照就搞唔掂啦 吉隻蝦腳出黎扮長腿影相都睇得出水腫
我驚連登蝦乾post最後end post原因係佢糖尿摺埋
好撚癲
我屋企擺3個包一星期都未必食得晒 佢地仲要兩日啪一打
我試過買山崎嗰d一袋甜包仔 食咗2個已經頂唔順
仲要預一家三口 每人每日平均食兩個
做唔到一日三餐都食包 要就住食
呢一餐真係慳水慳力
雞髀同魚就咁醃下就可以入焗爐
通粉就烚嘅 南爪湯同個葡汁都好易整 煮過就知 呀蝦仲有大把好朋友幫手
我發覺佢好少整啲要用鑊爆炒嘅野 炒碟菜都好少見咁

炒菜真係少喎,裝備撚仲未介紹佢個抽油煙機
Physical check report係病人私隱哦
好掛住千反田絲
希望佢無係工作環境無被人起咗底啦
有理由相信盲明每朝拎3 4個去掉
再好食嘅包都唔會咁食法啦
可能知佢無得做kol 咪讚下佢焗野好食等佢有d成功感
順手由佢焗野打發下時間 唯有每日交戲再掉包
佢邊度識用鑊呀?
上次先自爆咗自己唔知點解彈油
佢真係唔好開鑊炒嘢炸嘢呀
個廚房圍欄都無個
我擔心角仔安全呀
彈油果單真心柒
唔係主婦都識 佢就柒都要柒出面

答:蝦煮野唔落油
因為角仔係唔會跑跑跳跳,只會呆呆滯滯

你個名
我而家每晚食飯諗起佢兩夫妻,就會好自然地減到得兩啖飯

蝦乾整親d包都用機,份量太少好難整,其他搓完一個麵糰,整幾款餡都冇咁悶啦
佢最近先知道油+水會彈,你仲想睇佢炒餸?
雞脾兩隻+比目魚扒一塊痴撚線一個成年人點夠飽同營養嫌新鮮肉貴咪去買冰鮮囉食肉都要限量限額
唔分開上點樣扮豐富
真心hea煮咩?佢似好用心同自豪
飽就夠飽既 又包又通粉
但係咁少protein 唔夠營養囉
同埋好心d菜就咁簡簡單單烚/清炒啦
今次葡汁 上次又奶油燉菜 都勁肥又唔健康
平時已經日日碳水大餐 連食個菜都咁整
唔講以為佢地増緊肥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞