[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(107)

1001 回覆
63 Like 2 Dislike
但香港真係好少人會用手抽籃呢類
咁細個都係抱實去覆診
唔知佢幾時明白我地狙擊佢嘅好意呢
唔覺得佢嗰句「我明白乜乜乜」真係明白囉
我明白
我見到蝦個爐頭都唔開胃
#很油 #真的很油
我稍為GOOGLE過,好多BB車都係可以拆座椅出嚟做嬰兒提籃 / CAR SEAT,不過我都同意,香港人多車多,搭巴士 / 地鐵去覆診,用孭帶應該比BB車 / 方便。

但以蝦姐知性嘅形象,配合埋佢哋中產背景,拍育兒片嗰陣應該留意呢樣
(平時點樣冇所謂,KOL拍片放YOUTUBE應該謹慎)
佢啲餸....🤮🤮🤮🤮
難得有日唔係烚野就搞到個爐頭咁
Maid走咗㗎喇,要自己洗㗎。
我蝦部 iphone 都好舊下
兩個鏡頭
「我明白有啲朋友係接受唔到有層油」
原來係指爐頭嘅油
我都接受唔到佢爐頭啲油好似由開始用到而家都無抹過咁
中產知性真係中曬佢想做嘅形象,不過扮唔黎就真係扮唔黎功課都唔做下點搞
點解佢次次都係明明係煎/焗
但出黎係白烚
究竟係點做到
健康少油所以加左水卦
好想問下佢啲優越感係邊到黎
鄧寧-克魯格效應,簡稱鄧克效應或達克效應,是一種認知偏差,能力欠缺的人有一種虛幻的自我優越感,錯誤地認為自己比真實情況更加優秀。美國康乃爾大學的社會心理學家大衛·鄧寧和賈斯汀·克魯格將其歸咎於元認知上的缺陷,能力欠缺的人無法認識到自身的無能,不能準確評估自身的能力。
好多肉㗎喇相比之前
我住外國 用個cheap雞鑊煮出嚟嘅都好過佢多多聲
買咁多裝備不如用啲錢買多幾份肉食啦
不能同意更多
我都同絲打你一樣
我成屋都係Ikea
仲要冇明火煮食
炒出黎都好鑊氣過佢
嘩屌
爐邊係咪影到蝦既大鼻窿
學到野
啱啱wiki左
真心似蝦乾

鄧寧和克魯格於1999年在實驗中首次觀測到此認識偏差,他們透過對人們閱讀、駕駛、下棋或打網球等各種技能的研究發現:

- 能力差的人通常會高估自己的技能水準;
- 能力差的人不能正確認識到其他真正有此技能的人的水準;
- 能力差的人無法認知且正視自身的不足,及其不足之極端程度;
- 如果能力差的人能夠經過恰當訓練大幅度提高能力水準,他們最終會認知到且能承認他們之前的無能程度。
仲要蒜蓉都冇粒,望落都知冇味
有佢嘅家傳醃肉秘方
估唔到蝦鍾意咁樣間接上鏡
展露鼻哥窿
佢D肉係咪用水滾熟再擺落菜到炒埋,D色淺到咁.............
睇相都覺得鞋口唔開胃
碟邊啲倒汗水 似成碟蒸多過炒
又冇調味 唔怪之得盲明出去揾食
整包又整到咁 正餐又咁 想點
那來的自信諗住轉做煮食kol 收皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞