[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(107)

1001 回覆
63 Like 2 Dislike
我地就係網友,yeah
勁知性啊,無野啊
Alice 連小朋友都知性過人
支持啊 似好吸引
sona d 包都賞心悅目
係咪好似d阿媽阿嫲咁,讚一次碟雞翼好好食就每一餐都有,食足一個月
增緊啦牙明同牙蝦不斷向橫發展十足十發水麵包
'You Are What You Eat'
最肥就係個汁
乜鬼日式咖喱白汁葡汁
真係熱量炸彈
衰過食肥肉
米芝連麵包
公司治先有肉食呀
唔係又食乾包
懶係有心機咁嘛
雖然每個人口味唔一樣
但係覺得你真係鐘意包都唔係咁食法啦
自己屋企個小朋友都好鐘意食饅頭
但係營養均衡都唔會比咁多佢食

小朋友唔識自己控制
就算佢真係好鐘意食一樣野都唔可以一直塞佢食架
你係佢家長監護人
你有腦識思考架
有責任考慮更多照顧好佢嘅層面架
而唔係無腦到同佢一齊high
滿足自己個慾望咁痴線咁喪整囉
個d日式咖喱磚勁多油
白汁葡汁個d佢都實係用現成 又係勁肥
如果佢仲用面包黎點埋d汁食
真係可能仲肥過出街食
佢煮d肉食下都無咁肥
不過都要諗成本既買肉大貴呀要限量
打卡po上ig先有4隻雪藏雞髀,一塊魚扒食咋(一家三口加埋),可想而知平日到底有幾多肉食
午餐肉三文治都要打卡,咁既野擺喺大家樂menu我都唔會order啦

林家繼續食碳水軍訓餐,終有一日減到肥
我夜晚走carbs
分明串9我哋,除左包之外佢哋有得揀咩?
成件事真心好唔健康,仲「就住食?」笑死

鍾意睇物件轉係自閉症小朋友嘅特徵嚟…..

不過未必個個都係嘅
芒咗幾個POST忍唔住留言啦
你哋提出咗自閉症呢樣之後佢會唔會忍唔住話角仔係高功能自閉症
話曬係不哭不鬧嘛
仲有經幾個post睇落嚟黑房育兒論去推敲
高智能 又有得自hi

自hi很高興, 快D出post啦
但人地用心煮,蝦似自我滿足
阿蝦自己都有自閉症徵狀,唔駛拎個仔黎威喎
佢都算高智能啦 簡直係碳水界嘅天才
唔準講大家樂 諗起星夢班人
冇食好多年,餐肉三文治咁劣食我淨係諗起大家樂
大快活都起碼有阿活雞胸食
臭蝦有腦就唔會湊到蝦佳扁頭濕疹自閉呆

鄧蝦佳慘咋 老豆老母無得揀

啲同學知佢日日咁樣食包法 實笑撚死佢
其實呢個post講過好多次叫佢同蝦佳一齊整,練下大肌。
小朋友唔搓泥膠,都可以搓麵粉加水做嘅麵糰發揮創意,不過,蝦乾負皮完我地都唔會改
一個兩大人一小童嘅家庭兩日清晒12個包,仲要咁大聲講出嚟真係笑死人

之前我地都會估佢請人食,點知係由佢地三個食晒,maid唔做嘅原因係咪要清左mum d包,食滯左
到時蝦仔又成個傻仔咁 見識少到
maid受薪 mum點會比好野佢食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞