[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(107)

1001 回覆
63 Like 2 Dislike
有時真係會覺得佢係咪無生過仔 點解可以成日都咁得閒 得閒就整包 「研究」YouTube啲鑊「做功課」
又可以同盲明出街二人世界
角仔係咪已經分左家
人在黑房 梗係可以二人世界啦
我見story , 幾擔心又係麵包呀

唔好放棄還唔好放棄
岀po前可唔可以做下proof read
個emoji cut左一半啦 講講吓口語又書面語
已經係返到屋企慢慢執相打字都岀錯
咩非誠勿擾嗰個?
鐵鑊佢細細個年代應該家家都有
冇宜家嗰d整得咁靚啫 好多屋企都有茶記廚房兩邊耳仔d鐵鑊
我細個唔識野都淨係鍾意拎鐵鑊煎蛋
不過就唔夠靚 比唔到裝備撚打卡囉
蝦乾想同我地講佢係唔會放棄架,佢由始至終都唔服輸,一定有機會做返昔日嘅風騷蝦
講真我本身都真係想買個pan 煮野食
我睇完蝦乾介紹勁混亂 睇完都唔知邊隻好
好心佢唔好扮晒專家咁啦

Ps 有冇絲打介紹邊個牌子好
講乜撚野桌球教會我的事丫

垃圾蝦湊到個仔咁樣
又虐兒又黑房又一日得四餐奶
佳今時今日仲生存到
仲唔係未到最後一刻 都唔好放棄既活生生例子
#蝦佳教會我的事

叫d網友上黎連登回帶咪得囉 唔駛整story highlight
佢真係想復出 開始更新ig
佳仔都無嗰highlight 竟然啲裝備有
放心我地一班忠粉一定支持
不知不覺間由觀眾改造網友
做咩呀 想扮親民呀?
用緊tefal
紫色4個煲個set
傳熱快 法國整就買咗 千四入手
甩到柄當埋碟用
之後倒米話唔好用嗰陣方便畀我哋鞭屍
有無網友可以瘋狂鼓勵蝦蝦出YT seminar片
有心機養鑊就去油麻地買熟鐵鑊 / 生鐵鑊
諗住用幾年就換款去百貨公司買,有人鐘意重身,有人要輕身,自己去感受下

其實ikea嘅鑊評價都好高,價錢又抵
我覺得最緊要睇你係唔係成日煮野食
成日煮咪可以考慮比多啲budget買隻靚啲
間唔中先煮一次既話我覺得買啲相對平價款或者樓下商場啲連鎖舖之類既已經ok

經驗話我知唔係成日煮野食又買成堆調味料同廚具既人只會將啲野擺到過期都用唔到超過20%

不過如果想學蝦姐咁做裝備撚既話就隨心啦
係啦,而家先買可以平好多粒魚旦
呀角都有highlight,隻垃圾鑊就有
鑊重要過角

話時話,角好耐冇出現過
有嘅,喺阿媽肚入面果陣
Book mark 先 謝謝
蝦的網友就係佢自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞