[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(107)

1001 回覆
63 Like 2 Dislike
係架, BB 坐車要用Car seat/嬰兒籃
係蝦蝦唔用咋嘛 (睇佢段片 唔覺佢有用安全帶. 大人都咁lor, 何況角仔?)

我記得15年, 徐若瑄個仔剛出世
當時佢幫bb 用坐係度果種car seat都比人插 (大家有興趣可以search 黎睇)
蝦蝦安全帶唔用, car seat/嬰兒籃 唔用, 就咁抱住個b 打的出街
佢都得架喇
完全唔驚一dup 車bb 會有事, 哈
真係勇者家庭 (心口得個勇字個隻)
我睇咗少少蝦乾條片,佢嘅重點好似係講條孭帶,因為佢連牌子名都打埋去標題 (平時食雪糕都要遮住),我覺得佢會為咗sell孭帶而唔理個仔嘅安全,佢兩個亦冇做足功課去了解相關知識

啲肉咁白 用咩醃 請蝦姐賜教
係喎, 點會咁多倒汗水

正常呀, 已經冇車
仲要自己帶個嬰寶籃/床加毛氈固定
帶bb出街已經帶好多野
獨門秘方?即係點
生抽 糖 生粉 薑汁 酒
咪同一般人落嘅醃料差唔多
蒸完用個蓋及住掛
佢打出嚟唔尷尬果吓好嘢
我同佢同一個祖母
輕輕一推
留明
遲追po
祖母秘方呢單咁好笑嘅
佢啲菜都似白烚出黎
好似分開烚然後堆埋一齊就算咁

未見過人炒野炒到一啲油光都冇
仲炒到啲菜林哂謝哂皮
肉又好似冇醃白烚未熟咁
佢嘅炒做到白烚咁
個鑊梗係易清潔
煎d有皮魚嚟睇下先啦

蝦佳既sleep training - 入黑房
cls 嘅 ftm
唔知sona 點睇蝦乾呢
教授式語氣
可能唔捨得落多兩滴豉油
其實諗起佢哋嘅「友誼」都覺得好笑,蝦乾生仔要喺「姊妹GP」文字直播,好似勁fd咁

事實呢,去到Sona屋企d妒忌眼神,差到呢..
班姊妹去staycation佢又唔去,但自己走去酒店廁所除罩打卡扮有event
Sona結婚又話同自己同期而唔去得,Ida結婚又話姐姐中咗,所以去唔到
每次都係班姊妹po去玩嘅相,蝦乾先會連環出story
依家都無同共話題,sona勁錫個女佢就虐兒
凌辱仙買名牌佢變賣緊啲袋
同人講整包同佢隻鐵鑊又無人想跟佢
大家覺唔覺蝦真係好似啲有白卡vibes既邊緣人
以為自己好撚勁
其實井底到無人想enlighten佢
難有共同話題
大家都係背後笑佢果種
諗起佢以前快過sona大肚覺得自己贏咗嘅得戚樣
題外話
見到個story第一下係諗:唔使返工真係好緊要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞