[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(107)

1001 回覆
63 Like 2 Dislike
等睇佢用個30cm嘅pan煮到啲花臣岀黎
角仔都無張咁清晰嘅靚仔相
Ur… 有啲懷疑蝦教授知唔知用新鑊前要「開鑊」,唔係就咁洗完就用
蝦蝦一見到咁多人話佢會唔會唔知新鑊要開鑊,就一口氣出咗幾個story講自己開鑊喇!
圖片支援~
又話係LC忠粉,當初一直吹奏幾巴閉幾好用,到最後呢?

蝦蝦真係有睇到我個留言,終於認自己長氣喇好感動呀!其實我追咗呢個po好耐,第一次留言架咋 仲因為蝦蝦先開咗個account
真係會有人特登買舊豬油嚟開鑊咩
又好似餐具咁啦 又踩啲LC煲真係死性不改
成大半年冇入過黎關注角仔
想問下角仔個頭圓返未
無人見過角仔啊 蝦蝦日日出堆包同家電都唔肯出自己個仔啲相
我覺得佢想學水魚咁走家居路線洗底
係咪要學杏子媽媽咁拍下煮食 家居清潔
感覺上,每次只要係好姊妹出去玩,冇佢份,佢就會瘋狂出story,話比大家知,佢係因為好忙去唔到,而唔係冇叫佢。
例如:整包啦,例如介紹個鍋啦
蝦乾我睇穿你喇
我睇錯 原來係sona屋企既泳池,人哋又整腸仔包屌打臭蝦
許願 想睇隻鑊煮到咩餸出嚟
無人知
但佢搬屋提左N次
都仲未有room tour
有咩唔見得光
係呢個po 先識sona
啱啱一睇ig story 同啲po
哇 完全同蝦蝦po 嘅野唔同層次
又高級又靚生活又多姿多彩,好睇好多
想像唔到佢地係朋友
之前又打哂飛機咁
而家學到新嘢就彈到LC一文不值
生鐵鑊/pan都唔係咩新嘢
我都用咗幾年
其實要易潔唔一定要用易潔鑊
出咗好多唔同物料㗎喇
仲停留喺易潔鑊就係毒嘅層面
建議蝦乾都係快啲收皮

Sona整腸仔包只係用氣炸鍋咋
完全屌打臭蝦咩sub9純焗爐

Sona呢句就黎笑死我
諗起臭蝦果餐無人食得飽既housewarming
要睇生鐵鑊睇星星師傅仲好啦
使乜睇你條裝備L彈油
阿蝦真係0 PR , 有新就踩舊
跟咗佢買嘢嘅妹豬最慘
都話佢裝備撚同埋買野睇樣
佢隻neoflam 都係用左一陣
有上網做功課都知其實唔係真係咁好用
至於隻極鐵 可能我唔識欣賞
個柄螺絲鑲係鑊入面 洗下洗下又玩完
平平地買隻意美廚都可以好好用
佢話市面啲鑊毒 夠佢日日整包咁高carb又冇營養毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞