[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(107)

1001 回覆
63 Like 2 Dislike
咁公道啲講,嗰陣蝦佳咁細唔啱坐 car seat
同埋坐的士點會帶car seat
我真心想問,佢呢隻咁嘅鑊其實同我媽炒餸嗰隻中式鑊有咩分別?
點解炒完都係菜還菜肉還肉
冇兜勻定分開炒
爐頭都冇延續性,唔洗講啦
叫一個火力都未識控制嘅人介紹爐頭,10成山埃文
如果佢真係女神,佢嫁嘅唔只係盲明level
繼續發女神夢
做到先得架
不再年輕做唔到美妝KOL
急急生角仔想做親子KOL
而家失敗又想轉做煮食KOL?

啱啱岀世應該係更加要?
似白烚
話比你地知有好多肉片唔擺上面驚你睇唔到
啲肉熟未點解咁白色
蝦家無豉油??
炒完個款同白烚無分別
肉喺晒面 又唔似係一齊炒
蝦乾明唔明咩叫炒餸?
買完個鑊又喺到扮專家好難頂
仲要之前story暗示唔會認輸
中式鑊outlook 唔靚又唔北歐。
呢隻鑊可以扮知性,又治癒,又有延續性
所有point都唔係for煮嘢食,係for打卡同裝備閪
根據運輸署資料係咁樣

12個月或以下(或體重9公斤以下不能自己坐穩的嬰兒)

應讓他們躺在便提式嬰兒床上或嬰兒籃內,該嬰兒床應放在汽車後座。如屬專用於汽車的嬰兒床,則應根據廠商的指示使用所提供的縛帶及/或適當的固定點固定於後座,並把兒童放好在嬰兒床。如不屬專用於汽車的嬰兒床,應把嬰兒床橫放於車內,嬰兒頭部應在車中心位置。嬰兒床應以特別繩帶固定在後座。如無法縛緊於後排座位,該嬰兒床應放在車廂底板上,夾於前後座之間,用摺好的毛氈墊平底板或固定嬰兒床。在嬰兒床加上蓋子,可防止嬰兒被拋出

https://www.td.gov.hk/tc/road_safety/road_users_code/index/chapter_5_for_all_drivers/child_safety_in_cars/index.html

即係本身冇車,冇car seat唔緊要,用返平時個嬰兒籃 / 床,再加毛氈固定,床仔要加蓋,絕對唔可以好似圖中受過高等教育夫妻咁樣手抱

我本身唔認識呢方面嘅嘢,經大家討論之後又學到新知識喇
老婆唔駛返工
仔又湊得衰
煮野食又唔掂
我係盲明真係想出街偷食
我蝦一買咗新裝備就好開心,連出幾日story
之後又繼續出包喇
而家D 電磁爐夠熱炒到野?
真心唔識
不嬲都明火煮
夠呀
我老啦
接受唔到電磁爐
我仲係好記得幾年杜民澤成日屌個爐唔夠熱
舊款嘅家用式 (一千幾百打邊爐嗰種),控制溫度係差,對煮嘢食有要求係好易用到燥
但商用嘅多年嚟都冇問題(因為貴),近年嘅家用式都改善到同商用差唔多

一切都係睇價錢
唔怪得.

算把啦,倒米佢就識
上次先喺度怨隻FIKA同個爐

真心解答, 佢呢隻鑊係用窒化鐵 比起傳統生鐵會冇咁易生鏽同輕啲啲囉
原來真係有寫又學到野再一次證明蝦乾真係成日製造意外場面俾佢個仔
平時見多數都係手抱
就係太多無知KOL,拍片做錯誤示範,觀眾以為咁做好正常囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞