加拿大 Stream B OWP 討論區 (12)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
好奇一問,依家讀緊master即係幾時畢業?
owp 7/2/2023 deadline喎,當你呢個sem畢業,張證書應該會寫23年2月畢業?
咁你夠時間申請owp咩?
Can 叫學校幫你搞wes
請問同屋企斷絕咗關係,唔知父母資料,申請working permit個陣點填好
No contact since 20xx
用17年degree申請owp先
做夠一年嘢再用master學歷pr
我用17年個張degree申請OWP先,我master 2024年畢業即走,做一年野,趕係2026年8月31日前申請PR。
Thank you!
已經買左下年機票 腥肛封撚飽佢
如果目標係去多倫多但係喺溫哥華轉機
要喺溫哥華機場搞哂permit先走得?
會唔會趕唔切班機?
你預最少2個鐘
我果陣都係溫哥華轉多倫多
仆街了
嚟咗幾日
發現個OWP show咗舊passport no.
Webmail咗IRCC話太多msg唔覆住
都唔知點搞SIN
唔關事,你有2本咪得
職員話照用都得
我幫個仔搞簽證時都係用左舊passport申請
之後發覺錯左,又用新passport申請多次
入境拎完張野已經醒目即刻對資料
點知佢真係拎左舊passport個record來出
直接走番埋去問佢叫佢轉番新passport個張
然後佢同隔離位同事傾左一輪
再同我講話無問題可以照用
keep晒新舊passport一齊show就得
咁照申請咗SIN先繼續等IRCC覆
其實你都應該換唔到
如果換到你要flagpole過一過邊境做,你都煩
最怕申請PR個時唔批,咁就玩完
而家加拿大搵工係咪一定要打左2針
原本佢冇針唔比入境諗住去英國
黎緊又放寬入境又想去加拿大
😮‍💨😮‍💨守得雲開
你自己上LinkedIn search下咪知
換左passport 會唔同左number?
Owp 批左之後有冇話要限時入境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞