加拿大 Stream B OWP 討論區 (12)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
[url]想問下其實係咪可以做左body check 先再交owp 申請?定申請完等佢出信先去做??[/url]
其實計日期
不過預多幾個月時間好正常
所以唔理日子
做左body check 先再交owp 叫upfront
可以
我想問ump medical centre有冇得walk in或者上門make appointment?我打極電話都冇人聽
想問一下 我因為body check 過期 所以再做多次body check

已用web form通知左ircc 不過成個月都收唔到佢地回覆 使唔使再send多次 追下佢問吓收唔收到?
可以上ump個網book
HK IRCC webform大概等幾耐先有人覆
頸都長
香港人咩到要計到盡
一頭半個月啦
有啦直程唔覆
Webform係咪即係個網右下果到pm佢?
遲下我都可能要通知佢renew左個body check
想問下應該係點樣同佢講會清晰啲?
係呀 冇呀 我淨係同佢講有份新嘅
咁咪你自己申請先,之後再sponsor佢地
Thanks
今日收到biometric了
巴打因為over 30所以有CNCC?
YES, 我都今日收到biometric
想問大家CV個到有無寫埋intern定唔寫
想問如果張cert 寫ou 但eca 寫mu
寫imm1295 edu
應該跟邊個?
咁你16/9收cncc,16-20依幾日已經做完?
想睇下你收到biometric係咪要做完CNCC先會有
想知依家交咗申請到完成review of eligibility 要幾耐?同埋check 完eligibility 就會即刻通知去做biometric?
重點應該冇空窗期就得
想問eca 係咪一定要做
我見有人又話要做又人又話8大grad 唔洗
因為你申請PR嘅時候都需要 而家做咗無壞 佢有五年期 你八大grad 咁就一定程度上符合要求 如果係HD/ASSO佢可能會計少過兩年 所以做咗先去確保順利
二來就算八大grad IRCC都可以要求你提供ECA證明 重要係一個月內
未做cncc, 佢照出信request biometric
想請教如果我下年先畢業
我伴侶打算之後會拎SP讀書,我用SOWP個身份做一年野係咪都可以符合到stream B 資格
官方途徑有冇得查詢依啲細節?
唔該巴打!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞