加拿大 Stream B OWP 討論區 (12)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
無copy全本護照得資料頁得唔得?
Cannot all pages
Cannot. All pages
有人都得,搏唔搏得過就睇你
想問無做upfront medical test
交文件嗰版 request for medical exam 係咪填張 IMM5753剔yes 就得
2 weeks same same都未有
死啦我申請左OWP但係醒起護照無scan到全部頁面...剩係scan左有相個頁

唔知可唔可以補交呢?定係個官會聯絡我去reupload?
好驚佢直接reject me
似要webform補交通知
岩岩做完upfront
一個鐘左右就完, 都幾快
想問關於畢業5年內既定義:
我個 letter of certification係2019年3月
Transcript上寫:
- issue date: 2019年3月
- conferred in 2019年11月
而畢業證書dated: 2019年11月

其實邊個先係IRCC睇既日期?

我問過學校回覆話唔肯定,email左IRCC又未有回覆

我都知早啲過去穩陣啲,但都想confirm一下以免有差錯
畢業證書dated: 2019年11月
想問未submit application又想做upfront medical exam
咁submit既時候imme5753張form要填yes定no
同埋交result係咪都要用webform?
今日做完bodycheck同指模
想知大概幾耐會批?
因為我怕佢之後要求良民證我book唔切
所以我依家book定個半月後嘅期以防萬一
第一頁有教學,睇咗先
證件相係咪去快圖美講影加拿大簽證相就ok?
跟住再scan張相?
定加錢要digital再upload digital版?
睇咗字冇睇片 做咗伸手黨tim
謝巴打
你同佢講加拿大visa之後佢會叫你加錢要埋電子檔
攞相嘅時候會條link俾你download
入面有幾個file
個職員(應該)會同你講upload邊個

19/9 去咗警總申請咗CNCC
6/10 confirm CNCC已經送到加拿大領事館
但ircc個webpage冇轉到status
想問下係咪正常
同埋apply cncc嗰陣唔太記得警察好似冇收走我張request letter
咁嘅情況係咪要submit webform會好啲
唔該晒各位
護照cover page要唔要scan 埋,
想問你地colour or 黑白scan
我book 10點,都係中環,而且係閒日,12:30先走得
我由有相個頁彩色scan到簽名個頁
個陣醒唔起cover都要
不過有時間就scan埋啦
唔差在個幾分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞