加拿大 Stream B OWP 討論區 (12)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
用chrome/edge/safari會好啲
0針可以去了!
已經係macbook+safari
但見工洗唔洗打針先
靜觀其變
JJ插沙

我申請中途先睇post頭段片 依家交完個240之後發現document checklist 無proof of fee exemption而且碌到最底見到fee個欄係255蚊。

是咪要砍掉重練?

唔該大家
見工唔洗返工要
好多工都要係fully vaccinated
我個張有出grade嘅日期+畢業月份
建議問清楚學校
我個陣問個staff 佢講到明我個份係申請visa/升學用
加拿大政府周一(9/26)表示,將於10月1日起對入境旅客解除所有COVID-19(2019冠狀病毒疾病)防疫限制,並且取消篩檢、檢疫及隔離要求。

https://tw.nextapple.com/international/20220927/01837AA16DCB543AF62827560199EE67
如果未開始申請可以做咗upfront再申請
如果申請咗就要收到request 先可以去book
收到 thx ching

依家有個新問題就係發現document checklist 無proof of fee exemption而我又已經交咗錢。 是咪要del咗佢 重新apply 過
交咗錢應該會收到ircc email 一份payment confirmation up個份pdf就ok
0針等到加拿大0針都入得了
又一日了
有收到個份email 啊 但係upload 個頁就無咗proof of fee exemption
振奮
本身仲擔心緊會唔會焗住打咗先過到去
終於有好消息
咁得意嘅 你要唔要直接係電腦搞
我係電腦睇都係咁 都唔知點算好

是咪要斬掉重練 依家都算時間緊迫
可以delete咗個apply record再從0開始
ps我都重練過一次
仲未收到第二份 correspondence letter
你前面questionnaire 填錯咗啦
有個option 'No,I am exempt from paying fees for this application'
1.要
2.可以
明白 今晚就重新搞搞佢

但係fee洗唔洗交多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞