加拿大 Stream B OWP 討論區 (12)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
咁大鑊
即係比錢買學歷,你自己衡量風險
唔洗的
唔該巴打
想知邊間學校 但係啲移民公司又唔講我聽
聽日十一國慶
通常都升
近期,多家銀行推出消費貸利率優惠活動,下調消費貸利率。業內專家認為,降低消費信貸成本、推出各項優惠活動,有助於拉動居民消費,支持消費復甦。當前,不少銀行消費貸利率已進入“3”時代。記者致電國有四大行了解到,農行、工行、中行、建行推出的消費貸款最低利率分別為3.65%、3.7%、3.9%、3.95%。(中證報)
蘋果(AAPL)宣佈,將於當地時間10月27日公佈2022財年第四季度財報,並於當日下午5:00舉行財報電話會議。

值得注意的是,作為蘋果的核心,iPhone一直是該公司業績上的重點,然而近期傳聞顯示新一代iPhone銷售並不如人意。市場消息指,由於預期中的需求大幅增長未能實現,蘋果將取消今年的新款iPhone增產計劃。

相關人士稱,蘋果已告知供應商,取消在今年下半年將iPhone 14系列的組裝量增加多達600萬部的計劃。據悉,蘋果計劃在下半年生產9000萬部手機,與去年的水平大致相當,並符合蘋果今年夏天的最初預測。相關人士補充,iPhone 14Pro機型的需求強於入門級機型,至少有一家供應商正在將產能從入門級機型轉向高端機型。

來吧孩子
呢啲嘢點會同你講
陣間比人報串咪死
想問可唔可以做咗體檢先,再一次交文件畀IRCC
先做咗WES再申請OWP有冇問題?我見WES到話會send畀IRCC,但我宜家未喺IRCC開account的
Sin 同醫療卡要揾到工先有?
15號Final decision 收到Correspondence letter 1
大約幾時會收到 Correspondence letter 2 ?
正常係過兩日收齊
空窗期都要寫unemployed,唔可以有gap
working holiday要寫,student helper隨你
會唔會有email, 我可以問問
reference only
你係咪睇清楚真係冇
一封biometric
一封letter of introduction
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞