加拿大 Stream B OWP 討論區 (12)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
想問最近成功落地師兄
呢排申請Owp 去到入境加拿大為止有無需要出示當地工作證明/僱主信/僱員合約之類工作證明?

我宜家先岩岩做左wes 準備apply Owp 打算落地先搵工 唔知宜家加拿大個邊洗唔洗搵埋工先可以入到境?
Thanks
唔知宜家加拿大個邊洗唔洗搵埋工先可以入到境?

不嬲唔洗

2017年嘅窮L畢業生真係無奈 希望國會可以幫下手
感謝你
想問個問題
我過去一年都唔係香港住
諗住下個月返去整owp
我使唔使做Medical Test?

睇下面個page話如果
You lived in one or more of these countries or territories for at least 6 months in a row within the last year
就要做medical exam
但我過去一年住嘅地方係唔洗做medical exam嘅地區

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/medical-police/medical-exams/requirements-temporary-residents.html#needs
IRCC突發批咗
2019年grad,2024年8月要夠1年工作經驗
如果下年5月先去既話會唔會太抆
10月2號交哂資料apply,到今日都係冇消息係咪正常
正常
每日login一次睇下有無update
唔該Ching
9月30號都係未有

呢到有update到就得,唔使咁驚
希望大家都快啲有
Update左之後係咪會收到封信話你知biometric valid?
我轉左但冇晒聲氣,啲doc全部provided
我22/8做cncc到依家都冇聲氣
睇嚟真係跌咗入黑洞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞