加拿大 Stream B OWP 討論區 (12)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
webform or 你懂得
申請咗owp,等緊消息。
而家我同女朋友未結婚,所以申請個陣owp無寫女朋友落個form。
如果之後先結婚,可以到時再申請sowp??
想問驗身有咩驗?抽血、照肺、驗近視色盲、血壓仲有無?有啲咩要預備?
仲有驗小便
記得帶護照同驗身信就得
我想同下如果同居申請SOWP 份IMM5409 需唔需要填?
因為見佢官網咁寫...

但又見到有人去民政署宣誓,有無申請sowp 嘅朋友仔幫手解答下
毒品?肝腎?
冇左好耐
即係直接攞第二封信同passport入境就得?
好似有個item係驗腎功能
應該得兩封
第一封係biometrics
第二封係letter of introduction
糖尿 蛋白尿 酸鹼 etc佢中意睇咩就睇咩
你嗰張畢業證明係testimonal?
yes
PolyU?
唔係
但係我有個frd(其他u)同我情況差唔多 最後都得咗
我地嘅結論係 份嘢入面最好要有一個日期(出hon或者畢業日期)
我地估係因為有日期 ircc就可以跟個個日期計3年?
Thx ching!🤟
我都係PolyU, 想問你申請Testimonial既時候有冇request PolyU 要係封信入面include 啲咩?🙏
Hello 大家 預備申請OWP 爬哂文想請教大家

有冇人用旅遊簽證 直接入加拿大境內申請OWP或者已經成功攞到OWP?

因為有D急事要飛加拿大 驚喺香港申請會趕唔切 唔知有冇人有經驗可以分享吓 感激不盡🙏🏻🙏🏻
想問下我passport 到2026到期
但係我見佢Book整Passport好似都要到11月先有期 定係我可以照去住先 唔update 住等中途翻香港先update
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞