[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(339) 9月10月大量新產品出

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
油耳想問下g24f尼類用粒制開關的mon如果壞左粒制係咪會食屎,有無咩遙控可以做到開關,同一般容唔容易壞
我...賣左咁多Mon

唔好講話giga.我真係冇乜聽過壞mon制

可能個客冇搵我.但我真係未收到
過左保?

如果確定係壞粒制就好易整
一般電器維修人員都搞到
未壞,只係以前對於電器粒開關制有唔好嘅經歷
咁壞左再算.真心
199呢一刀,應該曾經係老黃門下拜過師
巴打們 想問下最近部機一開game一陣就無啦啦會黑畫面再加風扇好大聲 但我重聽啲game聲人聲係咩事? 普通用嚟睇嘢完全冇事

CPU :i7 6700 3.40GHz
Display card: rtx 2080 super
Ram: ddr4 16gb
火牛: antec 650w

普通開apex中低效都即收皮
部機係咪收得皮?
聽落似Display card.試下用DDU刪除完driver.再裝新display card driver
display card 咩牌子型號? 係咪二手?
其實中低端係咪唔會再入例如6700xt,6650xt等,賣完就算?如果之後翻貨都未必會做優惠價?
我琴晚直接洗咗機 都係唔得 我再試下用DDU先
Gigabyte 4095MB NVIDIA GeForce RTX 2080 Super
唔係二手
如果仲係唔得試下唔開game, 齋用測試軟件燒機睇下有無事,同埋cap 埋 core同vram 溫度
如果DDU都唔得.你就試下睇溫度.如果溫度冇出事就可能係張卡有問題.或者試下重插張卡
點解金的士個gpu價爛到閪咁都唔update 6700xt仲敢賣6千幾
你都上咗岸話知人啦
我諗應該冇貨

冇落架姐
啱啱DDU完 都係唔得, 有試過重插, 溫度我開住Apex 睇CUP同GPU 都係50幾度
你留意風扇好大聲.係黎自邊到.張卡定cpu
應該係張卡 我試過整停cup個風扇 都重係有聲
咁應該卡有問題
So9sad 咁姐係成部機換
俾左代理整先啦
其他嘢都想想哋換 粒U重係I7 6代

咁你諗住點換法

俾個預算

同埋你而家部機既完整spec 睇下有咩用得返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞