[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(339) 9月10月大量新產品出

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
屌你師兄魔鬼蛇tone
budget ~7000
主要玩apex, 想高d fps, 低效都ok
你個網7k 條list 夠唔夠做
而家叫個budget 砌機算唔算抵玩
其實唔一定xpower

市面上都好多呢種.你望望先
幾係幾多fps?
咁樣.將卡轉6650 XT.勁過我本身個條.我未改
都夠做.如果你1080 p的話
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,399

1 x [8月優惠]Gigabyte B660M DS3H DDR4 Micro-ATX
價錢:$830

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [8月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$839

1 x [8月限量優惠]Gigabyte Radeon™ RX 6650 XT EAGLE 8GB GDDR6 (可單買或砌機送Aorus M2)
價錢:$2,399

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x Tecware Flatline Mini Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$309

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,284
https://www.faroll.com/customize#NDg5Myw0OTYxLDUwNzEsNTI1OSw1MjU5LDUyODEsNTM0Miw1MzUyLDUzNzQ
6650xt勁過3060
同埋而家砌機預幾耐左右送到貨?
你預一星期到
我宜家用緊12900,理論上cpu clock speed應該可以更快,入game之後反而clock speed會慢咗,而且溫度又唔係高,有無方法可以chur盡粒cpu,motherboard係rog b660-i,求各位ching幫忙
因為唔同Game又好.軟件都好.可以用唔同核心數黎跑

官方個up to 5.1Ghz.係指單核最高核心頻率

全核係會低d 4.7叫做正常了
用緊win10定11?
盡推
樓下電腦舖,kingston NV 500gb賣725, ventus 3050 賣 2800,乜撚閪價? 點生存
總有啲唔識電腦嘅人買
特別係啲細路叫老豆老母買電腦比佢嗰啲
win10
amd 7000 系打機勁
做野晝圖剪片唔知amd 係咪差intel 好多
應該係大細核優先次序問題
用左細核做處理
有大細核既intel 12代強烈建議用win11
打機再勁好似暫時都無咩用?
1000fps cs
光復硬件台!!!

懷念型天(BAM)
全黨死清光!!
因住比人追擊
7.21 R.I.P
是但啦 我地連登仔都係搵我二架啦
8.31 打死型天
宇宙大爆炸
九龍新界避無可避
大家好 我係香港硬件黨成員
光復硬件台 你我有責
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞