[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(339) 9月10月大量新產品出

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
做消委會好d
做專員比人打死
邊個講真話,報道事實咪追擊邊個,我感受過架喇
打倒李彭
打倒你彭
831打死型老闆
型天無罪 造反有理
大家好歡迎收睇硬件台內戰
你問我答(1)
有人問我 : 連登係一個點既論壇?
我答佢 : 咪硬膠文化既論壇囉! 得閒咪落井下石,恥笑下別人咁囉
一般論壇上要遵守既禮儀你唔洗理ga!
但係有時班膠人會串你冇禮貌架都會,睇佢地心情囉,總之乜都係佢地講晒
所以有時d 野唔好咁認真呀,佢地on99 ga
我唔係冇嘗試過,我嘗試安分守己,日做夜做,賺嗰少少錢!我試過!但係外面嗰啲人,外面嗰啲人!佢哋識電腦咩?佢哋只係識拎少少錢出嚟,花啲啲時間,將顯示卡炒高不斷賺大錢!咁叫做公平咩?你去問吓佢哋!隨便問一個人!問吓佢哋需要啲咩!佢哋啲答案好簡單,只想要一張好普通好普通嘅卡!點解佢哋要用成年時間去買一張卡呀?因為嗰啲有錢人玩嘢呀!愈有錢就愈玩得起!呢個世界公平咩?呢個世界公平咩?!
求咁多位巴打幫吓手
頭先裝咗張6700xt落去,但係右邊係咪有幾個窿要插埋啲線落去?定係就咁已經用得?

我官網搵唔到你呢隻箱個spec

都搵唔到咩資料

不過.我肉眼睇.可能係呢個位.綠圈位置打直放隻hdd
紅圈位置上螺絲
你要起火牛搵線.

PCI-E
咁即係要拆開火牛個位置搵?
搵到條線,應該係呢條?
應該插喺部機咩位置度?
唔該晒油2

呢2款風扇邊款好d
Be Quiet! Silent Wings 4
TOUGHFAN 12 High Static Pressure
全部都插得 對返好個數量插落去
8pin就卡好個位一齊先插落去
貓扇
你呢邊見到係分開6+2

呢邊插返你第一張圖個紅圈位置

而另一邊係冇分開的.就插返起你隻火牛下面呢d位置

抵玩一定係silent wings 4.基本上係Noctua級數.不過平過Noctua

你真係好有要求.就Noctua a12x25 pwm

但a12x25 pwm轉速只有2000.唔係話唔得.不過開始跟唔上時代

我覺得唔洗話去到3000.但最好有2400 2500囉.姐係如果拎黎打排
佢個隻全模組牛黎 要插返條線落火牛到先
以為佢淨係換卡
洗唔洗提埋佢要拎兩條pcie線插唔好一條過
淨睇圖佢手持緊依隻pcie線一定冇插緊落牛到
認真.notebook去到外國再買

平過你香港買
6700 XT 一條過OK既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞