[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(339) 9月10月大量新產品出

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我唔係冇嘗試過,我嘗試安分守己,日做夜做,賺嗰少少錢!我試過!但係外面嗰啲人,外面嗰啲人!佢哋識電腦咩?佢哋只係識拎少少錢出嚟,花啲啲時間,將顯示卡炒高不斷賺大錢!咁叫做公平咩?你去問吓佢哋!隨便問一個人!問吓佢哋需要啲咩!佢哋啲答案好簡單,只想要一張好普通好普通嘅卡!點解佢哋要用成年時間去買一張卡呀?因為嗰啲有錢人玩嘢呀!愈有錢就愈玩得起!呢個世界公平咩?呢個世界公平咩?!
exactly
其實睇返個英文字 分開2條線插 一邊插卡 一邊插牛就ok
我嗰張分開兩條
養成良好習慣
唔係隻隻牛會有字寫明

不過我就的確未見過插牛個邊係分開6+2
好習慣黎
去隔離laptop post 問好過啦
真心.我唔算熟notebook

但係我眼見咩牌子都有人鬧

聽講就話gigabyte notebook其實唔錯.只係香港代理差 (唔係聯強)

但你外國買.就唔需要考慮香唔香港代理d野
6+2一定係插卡果邊先
不過機主提供少咗重要資料
就係冇打開另一邊個側版 話唔定本身已經插咗條
不過我地砌機.一定係插左線先再插落d硬件到

display card基本上係最後
呢個位只有 10*7*3,好似只夠放ssd
Mb,cpu,ssd,ram 之後牛,風扇慢慢插線執線先cooler display card 應該係咁
利:新手 未試過成部砌 淨係試過換件
開背板
會見到牛
唔係問題
風壓夠就得

貓係賣 安靜+性能
dell世一
隔離post please
我見佢開洞位.同埋個鐵片都位比較寬.似係3.5吋HDD厚度
我係

上cpu.ram ssd.之後拎機箱.上火牛.上底板.再插線.之後再執線.插線個時已經大概知d位到時點走線

之後上display card.再插pci-e咁.大概係
唔好起到問.我唔會答
問題a12x25 開始冇優勢.人地都做到類似野.而且可以俾你玩到更高性能都得

同埋最緊要人地平過你太多
早幾年好似興msi 同rog

而家唔知仲係唔係
msi 散熱 一直都垃雜
rog都興 rma 麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞