[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(339) 9月10月大量新產品出

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
但如果你玩2k 144.3060未必夠

我覺得用3070會好d

同埋個時.toshiba好多代理

有d代理既貨係特別易壞

我好懷疑係佢地包裝問題.有d就咁紙盒包住.有d就入面有發泡膠.差好遠
依加有無好咗?

一樣用緊依隻
年頭用到依家希望唔會出事
廢包裝個d代理直頭執埋
我睇中田purple仲平過bule 5400喎
我睇佢網站.好似得7200?
淨係DL blue ray 同埋動作片
動畫netfix有乜就睇乜
漫畫用ipad睇
有時hdd好撞手神
我有隻WD Blue 1 tb 用左6年幾都未死 之前成日bt都冇事
反而之前有隻toshiba 3tb冇乜用過反而死先
Cmr
點解我地睇到嘅嘢好似唔同 我冇留意開hdd可能睇錯嘢
WD 西數 Blue 4TB SATA3 Desktop Hard Drives (WD40EZAZ / 256MB Cache / 5400RPM)(藍版) HK$570

WD 西數 Purple 4TB Surveillance Hard Drives (WD42EJRX / 256MB Cache / 5400RPM)(紫版)(監控系統專用) HK$535
3070邊張較好?見咁多版本唔太識揀
我隻wd blue 1tb用咗8年都未死
以前用嚟裝windows同bt
呢隻hdd已經換左3部機 三朝元老都死唔去
oh.sorry.我睇左2tb

我而家睇電影.都係netflix同disney+算

漫畫用samsung fold我就鐘意呢部可以打開
咁樣都夠用了
1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX 行貨
價錢:$2,460

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [優惠]Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$769

1 x ASUS Dual GeForce RTX™ 3070 OC Edition 8GB GDDR6 V2 LHR(可單買或砌機)
價錢:$4,399

1 x [8月優惠]配ASUS 3070或以上顯示卡 FSP火牛減$200
價錢:-$200

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 750W 80 Plus Silver
價錢:$549

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 CPU Cooler
價錢:$349

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,725
https://www.faroll.com/customize#MzMwNCwzNzU1LDM3NzgsNDY1Miw0OTAwLDQ5MjYsNTI1OSw1MjU5LDU0MzIsNTUxMA
點解你咁好彩

我d 珍藏冇哂.儲左好多年

最衰連backup hdd都一次死埋
唔該巴打
正仲有錢剩買埋個mon, thx bro
泰國水災之後d hdd 廢到抽筋
Mon可以諗M27Q
班廠要cut cost減售價先有得做

ssd一年平過一年

而家最平ssd 1tb我估真係400幾蚊已經得

同hdd 1tb距離唔算差得遠
Sk Hynix 960gb oem 3舊幾水有得拎走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞