[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(339) 9月10月大量新產品出

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
70應該唔會啦 個人覺得今年出到80已經要偷笑

老黃個性格都唔會今快出70同60
4070個人覺得真係要睇下30系清貨清成點
最多發佈完同你講張70要1月先開賣
4070 定位應該主要打到3080打上果堆
如果傳言屬實,3080真係清得七七八八
11-12月有機會4070
我都希望可以出到4070 但係個人覺得點都係paper launch左就算 下年先有貨賣

到時將依家用緊個張3070俾屋企人用 順便R資助
未得

4070會打80 ti 90個d

80 ti同90都未清完.冇可能咁快俾4070出黎
在商言商
如果我係N記我就會清完3080 就出少量4070賣街
然後3070 同 3070Ti 大降價,3060 同3060Ti 小降價
一層一層慢慢榨盡佢

始終最賣得都係60 同70,唔今年出埋去,年終財報 (截至1月尾) 會仆街
同埋台積電又唔俾cut 單,N記應該成手晶片要散貨
咁犀利 咁咪要5,6千
問題係仲有90 90 ti

而家係30中低階同旗艦中間有真空
如果4k 有冇推薦
所以都係睇3080打上清貨進度
而家就係有傳言AIB 果邊80Ti 同 90清得七七八八,不過唔知有幾真
反正都唔急用 未慢慢等

不過見到老黃仆街就真係開心

睇少眼都唔得 又賣垃圾
原來3080都用左2年唔經唔覺
想買番隻da 無線版
硬件撚討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(337) 水魚節完了
https://lih.kg/3126386

#252開始

新入黎嘅巴打如果一張霧水 可以先去追故

我代型天(已被批鬥死亡)
問候你地
屌撚哂你地老母
有份搞我型者
祝福你以後買板彎針腳
買機箱爆玻璃
買RAM超唔起
有個樣就壞個樣
天道制裁你班含家鏟
我知你地邊間教會
壞左唔好喊
自己作既孽自己受返
LG 27gp95R

不過4k 144.部機推唔到

除非你開低畫質

好搞笑.其實我所知仲有貨.可能都真係唔多.我指90 90 ti

不過80 ti我聽講仲有唔少
礦潮經歷左好耐

礦潮又好似冇咩事發生

直到今年先好多人買返30系.對於好多人黎講.30系好似出左無耐咁
以前DA我用左3年先壞 而家viper ult用左2年都未有事
但有d太細隻對我黎講
真 好似過去果2,3個月先出30系咁 但明明40都黎緊
九月啦仲唔清

真係要拖到出40系先清?仆街奸商
睇下11代U,出左12代先慢慢清啦,實有水魚要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞