[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(339) 9月10月大量新產品出

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
請問有冇高質嘅白色1000W白金牛推薦?
cut咗下其他嘢平500蚊隊上3070淨低啲錢買mon,不過我唔係好sure你design係咪要用嗰隻msi,因為嗰隻mon之前review話出廠色準唔係好好
白色白金牛得一隻SUPER FLOWER LEADEX P1000W,原裝線仲係黑色要自己另外買如果落到金牛既話就多好多選擇
咁樣會好d
1 x Intel® Core™ i7-12700 BOX 行貨
價錢:$2,630

1 x [8月優惠]MSI MAG B660M BAZOOKA DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,040

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x WD Purple WD22EJRX 2TB 5400RPM 3.5
價錢:$399

1 x [8月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$839

1 x ASUS Dual GeForce RTX™ 3070 OC Edition 8GB GDDR6 V2 LHR(可單買或砌機)
價錢:$4,399

1 x [8月優惠]配ASUS 3070或以上顯示卡 FSP火牛減$200
價錢:-$200

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 750W 80 Plus Silver
價錢:$549

1 x [8月優惠]MONTECH AIR 100 ARGB Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$399

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x [8月優惠]GIgabyte M27Q 27" 2K IPS 170Hz 1ms KVM Adaptive-Sync Gaming Monitor (送Aorus M2 Mouse)
價錢:$2,599

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $13,663
https://www.faroll.com/customize#MzcyOCwzNzU1LDQ5MjMsNDk2NCw1MDcxLDUyNTUsNTI1OSw1MjU5LDUyODEsNTQzMiw1NTEwLDU2MDM
等下黎緊多d pci-e 5.0
頭先Search咗呢隻唔係已經停產啦咩?線材冇所謂啦自己訂都得
咁如果白色1000W金牛呢?
砌呢張list 最快幾時有得攞機
你預下星期內
淘/京東仲有金牛就好多,抵玩就phanteks amp,seasonic貼牌但係平啲
冇用過Phantek嘅牛(甚至少聽LoL),本身質素如何?
seasonic oem

唔會差
咁SUPER FLOWER LEADEX P1000W質素又如何?
呢隻我見淘X有現貨$1600
一定唔會差

但我個人覺得.而家買高級牛.特別係白金.等到遲下pci-e 5.0先買

金都仲可以.白金就等埋先
OKOK Thanks
又等

雖然我自己都會揀amp金同白金差嗰2%轉換率其實真係無乜分別,但係貴咗咁多,而且leadex呢隻成20cm長好多機箱裝唔到,amp就14cm基本上係最短既atx牛,以後就算想換乜細箱都無問題,用料就兩隻都係10年保都唔會差得去邊,除非你真係超級想要白金咁就leadex咯,不過咁貴我會建議京東好過淘穩陣啲
amp新式黎

superflower好似都好耐冇乜新方案出.可能直接等pci-e 5.0
唔該曬Ching
間間都係度觀望緊atx3.0
今個月都出啦
我加咗一個P12 去後抽,原來個SILVERSTONG ARGB 裝去上後抽風。之前睇YOUTUBE好似話裝黎哂鳩氣所以冇買扇

然後,以前FURMARK 78度,而家74度, 總算叫接受到
即係你原本後面係冇扇?
原本前2入後1出
而家前2入後P12出,上後1出
OK

不過溫度低左就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞