Leveraged ETF 討論區 (47)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
諗住$20左右入
留左$3000幾美cash for TQQQ
soxl跌到個位數果陣,希望你地有錢係手
TQQQ 同埋SOXL唔驚停牌唔驚做假數唔驚執笠但係歷史上不斷重複可以兩三年內用跌九成既 risk 搏佢升十倍, 呢d特點係投資任何公司股票都缺乏

TQQQ 同埋SOXL係咪散戶財自既最佳工具
Tqqq仲未跌到9成,係咪仲有空間跌
明架啦 出面都見到你
新潮文
理論同實際既問題
就係跌9成你要keep住供
估唔到你聽投資talk君的睇法。
我覺得佢俾的資訊係真,但佢推論以及睇法好多時都錯。或有意無意扭曲。

好多操作都好差。
咁大個人,聽完財演都會自己分析,唔會照單全收嘅
乜都跟人操作注定心態上同倉位上都會好快收皮
心態上唔係咁易
壞消息通街都係,時間愈長愈易受情緒影響
00年又好07年又好,
一次同你講科技冇人用㗎啦,
一次同你講美國佬死㗎啦東升西降。
今次又係有人出嚟講美國搞唔掂㗎啦,重返70年代磨足十年⋯
都係聽佢總結吓數據,同埋聽佢講啲鬼佬點睇
佢啲操作方面我完全唔聽,因為大家玩嘅嘢差太遠
另外我仲有聽視野環球財經,主要聽佢講估值同埋有時聽吓數據
就係要小心個總結

真係要自己分析返

this time is different
今次真係磨足10年
做好兩手準備
一個劇本係完左後牛返10年
另一個劇本係磨足10年

兩個劇本可以唔同資產去cater
部分錢放入TQQQ 唔會錯過牛10年劇本就夠
個劇本就會係倉位細咗升10年都唔夠財自,然後又差唔多時間股災drop to zero
跟住再磨10年
leap call 幫到你
等2025年1月call 出左
買兩年後call
就可以有兩年時間畀你做決定
英磅USD
周線RSI 背馳
我相信 日線RSI 星期五晚已經背馳

就快轉勢
我覺得買leap call TQQQ 可以跟返option 原意去玩
放低權金
就擁有將來可以選擇交易與否的權利
A stock option gives an investor the right, but not the obligation, to buy or sell a stock at an agreed-upon price and date.

由其是真係想揸十年既人
btw, 想再提醒一下大家唔好孖展TQQQ,同埋輸咗錢唔好心急追數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞