覺唔覺得港女要學下日本妹優點

479 回覆
1343 Like 436 Dislike
你估D男人要求低?咪一樣高到天花板咁
又要後生白滑大波長腿,唔係點會有呢D條件果D女咁多人課金,試下平胸矮小果D,唔係蘿莉控都無人要
咁唔分男女啦
日本小朋友過馬路都示意
香港男人好多都要做家務啦
你都唔明個point
係男人俾咗錢仲要做家務,但係女人拎左錢又唔做家務
性格有問題就拎女權黎講,呢個咪係個問題
人地有優點又唔學,係到屌人男性主義,奇撚怪
所謂世界知名佢地真係個個親身體驗過定係道聽途說呀
之前識一個日本仔就係開口埋口港女好惡頂打男人blablabla
後來知港女唔係個個係咁嘅時候咪又變狗公死chur爛chur
屌我結左婚都分擔大部份家務啦
佢地會覺得俾人mark左果D一係男方有錢有勢,條女拜金,一係條女盲,鍾意埋D垃圾男人,自己咁好就無人要
日本妹溫柔≠支持父權
我都成日煮飯比日本妹食
喺呢度講真話會比連登仔屌
到結婚你接唔接受到將財政交曬畀女方
今日係令和,唔係昭和年代,好心就update下唔好感井娃
咁果D唔叫陪酒妹啦,你媾緊只係一個普通女仔

當然你有本事媾日本妹係好,不過呢,日本妹好少肯跟埋返香港,你要留係日本的話,大多日本妹都嫁左就留係屋企,除非佢本身份工好好,唔係因為結婚而辭職的都好多,到時你就要養起埋佢了

p.s. 日本生活要交的稅都唔少
每次一講日本仲有你呢啲井娃沖出嚟,今日係2022年,日本女人一樣要返工
佢份工係陪酒妹
每次一講日本,今日係2022年,日本女人一樣要返工
身邊九成friend老婆一樣要返工
丁到腎虧lm
其實就算唔差既女仔都會主動追男仔

自信d..整潔d 都會有女仔主動的…
結左婚之後每個月都要上繳人工,你得唔得先
但結左婚就大多會辭職
而且日本公司唔少都仲覺得日本女性結左緍就無咁上心工作,所以已婚女性搵工係極困難,多數都只會搵返D店舖工作,唔洗長時間,人工只係夠補貼下生活果D

另想提下你,日本老公,尤甚係父親,唔少都被家人(尤其子女)當係提款機
咁互換
成日聽香港人話返鄉下真心嘔心
算啦果d stereotypes
比佢屌咪又係搶住屌 講閪咩d崇日撚
班loser 連港女都溝唔到仲講日本妹
好似成班太監傾緊要生仔咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞