覺唔覺得港女要學下日本妹優點

479 回覆
1343 Like 436 Dislike
咁男人要做到乜野先值得擁有上面條件嘅女
以前男權社會,就話男主外,女主內。男人賺錢對屋企負責任,女仔負責做家務,照顧小朋友。
依家啲香港女仔都出嚟做嘢,一人一份,家務同照顧小朋友梗係男女一齊做㗎啦。
點可以一路話男女平等,一路食男權自助餐。搵人笨。
因為港男本身好gentlemen,有咩好屌?
如果港女好似日本妹咁溫柔感,連登仔洗咩屌啫,話港女好正
檢討吓點解香港叫港女,但人哋叫妹,事必有恩
出國移民
你嫌唔啱聽就叫上哂鋼
你都係留返喺日本啦
香港係女人出嚟做嘢仲要男人俾錢喎,如果男女平等點解又要男人俾錢呢?個係女權自助餐
你答我,如果港女有感溫柔你介紹比我,十個都唔知有冇一個,日本妹都唔係嗰個溫柔,但係10個有九個溫柔囉
各位,就當樓主無講過嘢,又世界大戰
世界大戰
sorry呀身邊大把廿四孝唔港女嘅好女仔,但係唔會介紹俾怨婦型港男
人地個個一早俾人mark曬啦
真正嘅男女平等係雙方都唔可以食自助餐。
搵錢,家務,同照顧小朋友,男女都要負責。都要付出。
如果咁多好女仔,港女就唔會世界知名
你啱,但點解香港現況多數屈男人比?
3.學下日本妹控制下自己皮氣,冇男人like一日一小嘈,三日大大嘈,一週世界大戰
港女要做到3,好難
其實中層一樣有男人存在,你唔見唔知姐,得閒就叫隻酒店雞,放假約埋班FD遊下船河,叫班女開心下,正印女友生日就book間五星套房慶祝,呢D生活每日都發生緊

其實只係男性較少係社交平台展現自己生活,女性乜都post上去,一般人又只係識睇住個社交平台,咪覺得D女逍遙過活
咁男人有冇做好家務吖。
我都幾似日本人
日本AA制??
林鄭咪一樣under男人
咁你咪應該媾日本妹囉

誇張D講,拎住一萬美金去南美,屌到你J都斷都得啦

p.s. 媾日本陪酒妹可以好貴,佢地唔可以係店內做你想做的事,出到門口你想點就睇你本事 ,但店內消費好貴,出到門口已經贏
其實香港有好多男人都有SP,食女對佢地黎講同食生菜無乜分別
點睇都似女人食自助餐多啲。
邊個話一定要入舖頭先溝到,只要你唔喺佢間鋪識,就可以當佢普通女仔咁溝
巴打你幫我頂住先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞