覺唔覺得港女要學下日本妹優點

479 回覆
1343 Like 436 Dislike
Push
叩佢哋學吓點行路,點攞遮都難啦
咁媾唔媾到,同個女仔性格品行無關喎
媾唔到日本妹唔等於媾到港女,似日本妹的港女
媾到港女,又唔等於媾到日本妹

點解覺得港女難頂,日本妹好就覺得自己有本事媾到女?媾唔媾到係睇手段、本錢姐
你又講得啱
所以香港溝唔到女嘅,日本好有市場唔奇
但社會上掌權、有錢的大多都係男人
女人只係中層勁D
你有本事做到上層,一樣可以騎住班女人
邊個騎邊個都係睇邊個power大D
港女點拎遮?
林鄭are you kidding me?
今時今日寫字樓女人升職容易過男人
老實講啦我返普通大眾男人一定低定位過女人
香港地咁容易做老闆就唔會有買樓問題啦
咁又係連登仔嗰個上市企業高層CEO,fresh grade 5萬蚊
香港有5個人做過特首,女性只有一位,1/5,其餘4個都係男人

咁多年司局長都係男性為主,甚至乎法官都仲係男性居多,而香港頭幾名有錢的都係男性,女富豪真係唔多喎
供求問題
全部仔都企硬, D女就會增加自己成本
就係D仔冇L用, 郁下就比女主導
但係工作同兩性關係未必有一定關係
香港大把女人食住條仔
上連登九成小市民啦,要攞嗰一成高官有錢人冇意思
虛假
香港多Beta
咁中下層呢D無得好計,人事變動都未必佢地話到事,女人普遍心思細密,處理事情上比男人好,那怕你話用美色上位都好,決定權都係上面

以前大多男人出黎做野,女人留係屋企,咪顯得男性掌管一切多D,而家女性唔再只留係屋企,其實只係多左競爭人數,先令男性獨佔地位消失,遠遠同女權社會有一段距離

男人唔好再自以為可以不勞而獲好過
有一批淨係學衣著化妝 內心都係港女
香港兩性關係已經係女權,咩都男人比,之後咩都男人做
唔係父權woo,香港特色男女平等
咕嚕肉係真係好味
所以我覺得D人話而家女權社會好唔啱

古埃及九成奴隸,法老王得一個,唔通又係「奴隸社會」

當有日管治香港係由大多數女性,公司管理層大多數係女性,法官大多數係女性,咁就女權社會了
皮氣❎
脾氣✅
Thanks
脾氣
皮氣
香港特色男女平等law
父權我又唔覺得係
喺香港我寧願做女人
以前古代父權社會,男人咪又係掌控一切開支,落田養馬都係男性工作,女人照顧小童,屋企飲食,織下布洗下衫

你指果D而家男人俾錢,係因為想取悅對方而俾,唔係責任咁俾,你夠勇氣開聲約會AA制無話唔得,亦有女性會同意,呢一切只係因為男人覺得要冧女先咁做,而且冧掂左結到婚,不少男人都會180度反轉,唔再好似追女果時咁狗公一名,管接管送,送手袋頸鏈呢D

男人追求果時耍盡手段去討好女人,只係換取佢心中目的,係佢果刻心甘情願的,正如女人想討好男人,打扮靚D,著得性感D,甚至又口又中出又無套,都係佢想得到呢個男人的手段,男女之間都係咁姐,無乜分別
你講得啱finish,港女又贏,AA要人題?已經冇意思,女權老馮男人比
香港做女人都唔易

你無姿色,就少D人媾,話唔定仲要女追返男,又或者要用努力去換取待遇,養活自己,有能力的咪包件小白臉
你有姿色就更辛苦,因為女人青春有限,要用盡短時間搵最大利益,時間一過就要用大量金錢手段去維持美貌,化妝品護膚水,健身去美容院等等,最最大手段去營造外表,仲要唔可以俾人知背後幾辛苦
更慘係即使你今日最靚,但明日可能有另一個比你更靚出現,女人之間的比併都唔少野

2000年果期一大班靚模湧現,個個都短時間大富大貴,廿年過去,仲有幾多個留得低?娜姐都風光不再啦

當然只要唔係心頭高要入豪門,但求搵到個男人照顧一世係唔難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞