電梯「左行右企」兩大問題。

490 回覆
116 Like 607 Dislike
唔同,單線既話只要有個人企係到, 後面就唔可以行, 變相全部要企, 可以用盡D空間
繁忙時間唔係兩邊上去根本弱智
全部人塞哂係下面等電梯
上一班車d人未上哂去下一班車人又到
非繁忙時間 左行右企係無問題
繁忙時間趕時間就去行樓梯 基本上無人阻
你班友都癡撚線嘅 都唔知係咪真係有返工坐地鐵

1.係咁撚爆嘅時候你想行左邊都冇得行 一定有人唔郁,好多時明明就係左企右企先塞住晒
而最大問題其實就係電梯唔夠所以負荷唔到咁大人流

2.塞滿人嘅情況下左邊keep住郁點都快過全世界企定定
香港現實情況就係左行好密集 條外國實驗片根本就冇得比較

3.話左邊好撚空 右邊企滿人塞到條隊要等好耐嗰啲on9仔, 我話你根本未見過世面,又要唔想行又要唔想排隊等多幾秒就要阿吱阿咗
真係咁爆嘅情況啲人會唔企埋左邊?你傻9咗啊?我真係未撚見過咁禮讓嘅情況

4.話想快行樓梯又係智障,識唔撚識計數,又要兜路,又少電梯移動速度,又要咁撚攰,仲要隨時慢過電梯企定定,癡撚線,咁想企又唔等lift

5.咁撚多嗲你叫地鐵站起多幾條自動感應電梯好過啦,都癡撚線智撚障障

利申 上環返咗1年 中環返咗2年 銅鑼灣3個月 觀塘1年
屌你真係on99
𨋢係無障礙設施 係要讓畀有需要既人用先
E.g. 輪椅 老人家 嬰兒車
讓人用先自己慢慢企 concept無出問題
講咗例如
你覺得自己好撚醒??
有幾可會跑 你哋都話行係佔少數
例如喎
好心朝早返工就行多兩步快手上去啦 慌死會碌死咩 後面排隊排到就黎塞返入架車
無撚有錯
放工先趕住返去囉

返工趕閪咩 話之佢啦
同電梯口塞撚晒人,但係有半條電梯係吉嘅一樣道理,一有人帶頭企左邊下面堆人即刻消失晒
繁忙時間應該搵小黃人帶頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞