電梯「左行右企」兩大問題。

490 回覆
116 Like 607 Dislike
唔會快過讓條路俾晒佢行囉
好呀,支持
但我腳唔好要慢慢行
一分鐘一級
笑死
#369講左
你可以放心,塞埋一齊就一定會焗到啲人去左邊
我見好多想企右逼左去左邊都焗住行,就算逼到佢去左邊企唔行,
後面急嘅人就焗住企。成條左邊都企人嘅時候,後面都過唔到,一個人就會講借借,成條都係人就唔得。
唔係同堆電梯拍埋一齊就叫冇?
係咪好似消防咁戙兩條鋼管跣落去快啲?
唔識跣就返鄉下耕田
最濕鳩係右邊條隊勁多人直接去隊頭左右邊sip 入去
你有冇諗過一樣野, 左行右企呢個風氣點解係朝早唔會特別塞, 到夜晚放工時間特別塞?
而且夜晚係勁少人行左邊, 一堆人等右邊唔知做乜9咁. 依個post就睇到晒到底有幾多順民係度.
我唔介意做多啲衰人糾正依個不良風氣架.
為咗你可以有得左行, 你知唔知浪費咗幾多人時間等右邊啊?講到左行就唔自私咁

以前我都有返過shift, 都特別欣賞啲人左邊企定定.
既然咁鬼急或你工時/返學時間問題, 係你自己時間觀念問題, 又或者間公司問題唔容納你遲少少, 自己問題自己負責返啦. 我阻你行梯都係1,2分鐘時間, 你將遲到原因推落呢度. OK 我無野講.

老實講我覺得自己冇做錯(有邊樣係話must左行右企啊?), 亦冇做啱到.
急既 行左邊唔好?
與其係到諗右行右企,不如直接將電梯改到一個人 Size, 同時再加多一條咪解決

我諗多數人心理原因唔想同陌生人企一齊
逼起上黎真係未必會快左
真係人流唔清, 埋唔到去
#369#380講左
你硬性規定左右都企都搞到想快嘅冇得行
依家左行右企,人多情況都有機會變左右都企
愈講愈覺得你弱智

開po quote既理據係from wiki
果下已經覺得你弱智
香港想行既人夠唔多啦
我見好多人都係右邊太長,先走去左邊行
永遠都直接就企左邊 之後後面D人就會跟住企

好撚憎人係電梯上面行.
明明快唔超過10秒都唔知為乜
你後面條隊既長度=排隊屌你老母既長度
你要人唔行去搭𨋢啦屌你 懶型 電梯刑警?
其實唔係真係好趕時間
只係右邊太長,左邊又無人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞