少女時代狀態大勇 15周年回歸初心埋位

762 回覆
757 Like 65 Dislike
俾人笑佢
07年首Into the new world出名舞步又快走位又複雜當時仍然可以笑住+全開咪+刀群舞
之後仲有冇女團做到咁樣程度嘅舞台
Jessica單嘢我諗真係去到世界末日都仲有排拗餐飽一日冇真相完全公開都係口同鼻坳
因為代言 Charles & Keith?
好彩都有代言番polo
佢成六年冇大爆得啲垃圾戲,IG上年都有過百萬like,keep住代言,死忠真係好勁
Tae solo之後勁咗好多,技巧同個氣場都係
而家RV都岀道8年
佢都算係kpop第一個it girl
好似邊度睇過ca本身唔係唱歌,係主要練舞先,後尾話驚俾人淘汰,死頂練vocal
泰妍音域一啲都唔闊
一高音就聲薄,一低音就project唔到
但佢強項係喺自己音域內發揮得好好
胸腔共鳴技巧為音色添上好多情感
中音至中高音先係佢嗰範
但佢出道後高音區係持續進步
Belting voice控制得愈黎愈好

J同徐賢上高音都易過泰妍
徐賢輸在聲音無穿透力,過份冷漠
但贏在穩定同音準,perfect pitch

J聲音好有特色,中高音有磁性,Barbie Girl感覺
但去到高音就無咗color,同泰妍一樣聲底太薄
仲有個缺點係太唔穩定
基本上穩定嘅時期就係07-09

Tiffany同樣聲底特別,亦係幾個入面唯一厚聲
中音可以唱得好powerful
但佢技巧同上面幾位無得比
亦長期有音準問題
講走位佢哋跳wg首tell me都好癲
我早一兩年睇返先發覺走位係咁覆雜
中間孝跳舞solo仲要傳支咪傳咗俾幾個人
跳完傳返去佢度
唔好聽wor
中女時代?
中女時代
FOREVER 1 出奇地好好聽
同當下主流Kpop主打唔同
一聽就覺得好特別
雖然身邊都有人話唔太好聽
不過我真係好中意 無限loop緊
呢2張gif 圖發生乜事?
點解西sica 咁樣對Tiffany
佢兩個啲gif圖一堆堆,可能係佢兩個相處模式,兩個都外國番嚟,成日po啲啲以偏概全
https://youtu.be/sUu3Lo1G_zU
睇吓13年尾
WHO
兩邊咪一樣 佢地之前不知感情幾好
又係咁話人逼走佢 唔見佢走左之後佢地係show到喊
過左咁多年都唔知點解仲要嘈
徐玄對腳成條柴咁
首歌好好聽
幾個咁忙又唔同公司都仲夾時間comeback
又上咁多綜藝 又拍埋團綜
15週年好正
層樓按咗比銀行
套現一樣冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞