少女時代狀態大勇 15周年回歸初心埋位

762 回覆
757 Like 65 Dislike
唔Agger啲歌唔算影響好大
Sica把聲幾特別 其餘個啲vocal仲差幾班
講把聲同氣質而家KPOP仲未搵到
其他嘢唔理,都會諗如果party 獅心或者今次forever1有佢把聲會幾好聽
on9真係無藥醫啦

愛極有限唔鍾意 係兩回事喎

少時又唔係定居香港簽香港公司然後長食香港市場 唔係上chill club上叱吒同香港歌手爭獎 唔識廣東話有乜問題?

而家個位係Jessica 一心去大陸長做但自己連流利中文呢個basic requirement都無 我會好想知佢點樣撈

每隊韓星去日本長撈 每隊都焗住識哂流利日文 啲公司先夠敢掉佢地去啦

建議你唔好活係自己世界 睇下你粒星咩環境先
每次上報唔係有野柒左就係奶少時個名
少時下弦個堆真係可以唔要都冇問題
jessica就一定係上弦
當初有幾鍾意而家就有幾dum心
J的而且確由13年中後期開始心散 對少時活動唔上心係事實 唔好講路人 sone都睇得出 個時仲幫佢護航埋一份
所以講到一邊岩曬 好無辜 另一邊錯曬 就點講都唔通
從來執著個位都係呢樣

Any肥 過左咁鬼多年 j而家都自己去中國發展
少時又大隊cb 咪由大家各自走自己既路
自己fans追自己嫁啦
年齡屌打
https://youtu.be/LnHS-va68cQ
齋講vocal 嘅,自己評下
真 其實一直覺得Tiffany唱歌把聲麻麻地
唔夠清脆?上高音又唔係真係上到晒
好似成日爭啲啲咁
My preference : Taeyeon>Sica>Seohyun>Tiffany>sunny
因為Jessica把聲真係好特別 顯得其餘果三個平平無奇 而且主唱高音 泰妍又係唱到極高音
所以佢地兩個混音真係好正
其他好多都拉唔到上去咁高
不過Sunny把聲都幾甜
其實fany把聲husky voice本應負責中低音 各司其職
佢把聲都好有辨識力
但有排硬推佢上去唱高音 就嘛嘛地
有時好怕Tiffany 唱歌
徐賢同 tiffany把聲好明顯係唱低音 佢地音域拉唔到上去 Sunny把聲之前好似上boa個節目有人講話佢把聲唔夠獨特所以無得出個人專輯 可能就係差特式呢樣
https://www.youtube.com/watch?v=b09U0KLv6I4

https://www.youtube.com/watch?v=LzdIhGygmck

catch me if you can jessica版 明顯順耳好多
臨尾jessica個下真係高潮
阿gem上完大陸做一姐 啲人點屌佢奶共 fans都唔會

但如果粒星賺人仔賺得柒 又比人屌奶共 fans睇到咪覺得痛囉 因為賺得太折墮 搵唔位駁返人
如果twinkle 係TJT應該好聽啲,徐賢把聲好悶,聽完好多時冇印象,Tiffany 把聲唱中低音好好聽
出solo Sunny自己講過佢冇信心 所以唔出
但其實佢把聲都好特別 今次隻專有d位佢唱得好出色
你自己7左我真係唔撚知你激動咩春 你講7野真係無得同你講
就算啲韓團去日本發展都唔係每個團都識講日文 同埋只限日本呢個比較特殊既國家 宜家啲韓團咁巴屎閉咁國際化 係咪佢地每一種語言都要識
聽講個個泰妹lisa都唔識講中文 但係佢喺大陸紅到仆街 請問又係咩情況 識講當地語言只係加分唔係必須
當初其實咁鍾意少時 有段時間係迷隊內cp
果陣佢地關係好到 而且果陣係最紅既時間
如果小咁啲cp 又可能唔同講法
而且其實佢地和唱好好聽 Jessica係上弦
但下弦負責和音都好緊要
一直都咁諗
個時吹風明明好似有sica(如無記錯
冇啦 個時sm個plan係諗住j k組姐妹team嘛
所以變tts 冇得咁諗
所以都唔明個時d人嘈黎做咩 sm有曬子團plan
真係唔掂
如果講唱歌咁實係嘅
但如果宏觀啲講埋其他野好似綜藝咁
一定唔可以冇左 Yuri / 秀英 / Hyoyeon
冇啊
個時明明播完 Jessica & Krystal子團就應該出
點知….
唔係啦 sm一早想推jk姐妹團
係大家ff以為sm會出少時三大主唱子團
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞