ViuTV今次真係殺左自己兩隻生金蛋既雞

482 回覆
2776 Like 127 Dislike
唔係錢既問題啊!
而家d報紙乜鳩都亂報㗎啦,自己上連登出post 就會話網民反應乜乜乜
官方周邊收益都唔及廣告費
撐鏡唔撐viu
但因為啲人繼續撐鏡
廣告商繼續透過viu搵鏡做廣告
其實根本冇分別
吓 你覺得咁就會殺咗???
會唔會太天真?
Mirror解散應該不會,日本場show應該去唔成,季前賽應該遲些播,lokman 同anson Kong 去外國揀人入造星5應該要換人。Collar都唔會解散,會入so ching長期休假模式運作。
人地有晒期完左演唱會就有其他job
休息多2星期已極限
一件事還一件事
佢地成日都集體train緊
(而且係主動要求)

Viu係抵屌架喇
賺慢d其實都ok 真係有d辜負左班鏡粉

我唔熟鏡都知道某幾個係忙到冇咩點抖
大把
就算一隻曱甴拖兩隻乸都係10萬人,點計得出大把呢
下次搵個好啲嘅理由啦
講真 有幾多人會反感
最多咪你呢度正皮既數
連登真係小眾嚟
MC又贏
我哋唔會原諒你㗎,未又繼續支持比錢佢賺
人氣不如前,就唔會有咁多廣告
如果之後有人帶風向發起杯葛,迫viu 唔好再吸人血鏡血,呢個時勢肯定好多fans join,仲大獲
班dancers近距離咁睇到 話佢哋ptsd都正常 話哂本身揼中嘅可能係自己
個班話係屋企三唔識七完全唔那關事嘅都睇到ptsd嘅真係弱智 心靈有無咁脆弱 咪自己摺埋咪撚出街
真係要睇下件事既調查結果先知

唔敢講太實住
男團週期最多得5年鬆d
今年第4年應該諗住趁仲紅嗱聲聲賺埋佢
造星5應該都有考慮組mirror2.0
咪臭系 你睇下亞洲韓流之一方霸主BIG BANG會唔會畀人話係廣告從業員?周董周天王會唔會咁樣畀人話?你就知臭港港壇9成係9成已死 仲有1成真係單飛創作
8月頭就重新岀發啦 move on
唔係想完全否定ptsd
我單純試過煮飯切親手切得深
以後都會小心翼翼好多
凝住/記得嗰種痛

你真係好驚
而你屋企又負擔到
怕你陰影下成長
相信都會搬屋

但放低電話/睇其他野
可以係佢地更好嘅選擇
逃避療咗傷先
而唔係叫人唔好俾人睇
唔好俾人知呢件事
個現象本身就係扭曲左
係後反送中年代心靈寄託既產物
問題係佢d fans基本上80%以上都係黃絲
而而家既香港係一個唔適合黃絲生活既地方

正常黃絲要諗既財政/去留問題
黎到呢度好似可以忘記曬咁
不過過多幾年就會圖窮匕現
所以個現象其實本身都有泡沫成份
其實會唔會諗多左
工作正常唔會取消,佢地12個仲行得走得
公司一定會內部同佢地傾以後既改善方法
停工完全對件事冇幫助
個多排唔記得啦屌
最理想係其他entertainment 出多啲男女團百花齊放
mirror 同collar會紅好大因素係娛樂饑荒
19年後杯葛cctvb淨返viu 可以睇吓
佢哋識玩搞咗個全民造星吸名氣
等人關注佐先
人係對得越耐越順眼嘅
不過現實係根本就無商人肯先俾一舊錢出嚟訓練新人
我認為以 viutv 作風
可能兩隊會喺九展大搞演唱會
為阿 Mo 集氣,籌款
賣悲情,喊足全場
跟住順利成章兩隊繼續表演出唱片拍戲
香港地阻人搵食尤如殺人父母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞