ViuTV今次真係殺左自己兩隻生金蛋既雞

482 回覆
2776 Like 127 Dislike
無撚錯,鏡粉viu打手好多都係由低質傻黃閪所組成,再撈班無腦師奶,構成全港最on9 既群體
你心儀對像比狗屌,唔代表全部人都咁cheap嘅
點解唔可以2019咁多人出心出力
咁依架呢?
ching閱讀理解有問題?
反噬
mirror: 實力配唔上人氣 開演唱會唔捨低停其他job(係呀佢地係新人冇say 公司威脅佢地一定要拍廣告)
公司: 留過半內部飛就全世界嘅主辦都玩咗好耐 但未見過玩到咁癲
一切一切都係要還
依家先係開始還緊
講呢啲又做多咗
挖返出嚟屈鳩個講唔到嘅,難聽過粗口
揾個高層❨魯租又好、花姐又好❩躬鞠道歉,再狠啲就引咎辭職,然後pr揾愚壹呢類「傳媒」強調12子都係受害人,跟住再出首「重新出發」嘅歌❨唔要勁beat唔使跳舞❩,配以一場「our dear friend, mo」嘅「音樂」加「心聲分享」會,收入不扣除成本全數用作阿mo醫療及生活經費。搞掂。首歌分分鐘贏埋全年「我最喜愛歌曲」。
我回應緊你講經過2019之後
你講而家咩?
經過2019我就覺得香港人係得,你覺得唔得。
我話經歷完2019啵ching ,緊係講依架啦
咁不如講去到2019年10月11月12月
癱左先手尾長…

死左反而可以白事當紅事搞,

my dear mo又出到歌又提升形象,

依家你照顧佢又死,唔照顧佢又死…

好多人性陰暗面浮晒出黎,到時AL So Ching都好難撈落去
你就想,一定捧返上去

Mo既新聞只會愈來愈少等大家遺忘

同社會性謀殺一樣
其實男女都係
爬得更高既AL到時唔知點面對mo?

接濟佢?定冷血咁忽視佢?還是暴烈咁封殺佢?

沉又死,唔沉仲死
國內定海外
直頭封殺阿mo既新聞啦,等睇佢上東張西望申訴
比盡兩個禮拜
係驚嘅唔識熄電話?驚水又出海游水係咩心態
一切都太急進
開紅館無所謂,時間上預多啲半年甚至一年去籌備都唔係問題,啲鏡粉仲期待
好似整撚定左咁
Viutv王朝咁快收皮
到時D人忘記曬
老實邊間公司/企業唔係賺錢架
又唔係非弁利機構

不道德地賺錢亦都唔犯法
完全可以理解e.g.試當真 arhotv

但罔顧員工性命安全地賺錢
就真係過晒底綫

彩排一日 設備 dancer
完全未準備好既情況下照去馬
傻既都知會有意外發生
(dancer 彩排既時候已經盡力投訴
左反而比你話佢地唔專業唔識執生)

之後開始左場場都有意外發生
亦都唔剎停演唱會
都係為左一個字 「錢」

一間公司理念/高層覺得錢大過人命
仲值唔值得人民支持呢?
下一個受害者又會係邊個呢?
「願12子振作,化悲憤為力量🙏🏻」
咁佢係要睇 我阻唔到喎
會覺得楷仔係好人既
麻煩睇睇8號仔既歷史
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞