ViuTV今次真係殺左自己兩隻生金蛋既雞

482 回覆
2776 Like 127 Dislike
蝕大錢
梗係錢

Source:
燒山:ViuTV高層計劃讓MIRROR暫離香港
https://lih.kg/3095204

唔知真定假
你就真係收收皮先

以香港人本性善忘+如今viutv真係冷處理緊+日後港共又做痴線嘢,呢單嘢要俾人遺忘有幾難?

你唔係咁天真以為靠頭一日嘅廣傳流量就夠下話?

Dancers喺行內入面嘅地位、待遇一向係低
無論係事前定事後都開晒口想人關注自己嘅狀況,唔想俾人遺忘、當佈景板
殊不知鏡粉最擔心嘅都係自己、12人有ptsd

放大緊自己嗰個會唔會係你哋呢?

成個網絡世界要就你哋精神困擾、手機網絡成癮,去跟你哋嗰套去post嘢?

都唔再講,當年721唔係日推夜推,根本唔會有今時今日嘅效果
本來二線好似PXL1,Error個批會補上
Mirror個brand會暫時放後,好似上面講當紅幾個會單飛
你都on99 搬721出嚟講
721政府中共要滅聲,變咗政治事件嚟
呢單完全兩位性質呀on9仔
大撚把人關注緊,佢冷處理所以不斷俾人屌緊
關你哋post唔post story撚事
再講,係講緊post嘅時候post link,等其他人知道慎入,做多步,唔係叫你哋咪撚post,中文閱讀fail? on9仔
Viu真係垃撚圾
MC醒水 唔簽viu
賺到盡
Viu咪典型香港垃圾做事風格
賺到盡, 走精面
PR吹捧到做乜要晒時間搞真材實料, 投機取巧就得
求其呃到傻仔俾錢我就賺到盡
兩團人休息完出返嚟光環加身分分鐘仲紅啲都唔奇
其實咁......唔理係5係viutv / mirror,當只計一個起人氣藝人,香港Marketing一貫做法只係跟風,見其他公司成功就跟做,廣告商 / 客戶係自己走過嚟,公司睇咁有 $ 唔接咩,香港 woo ....... 我賺夠啦,想其他人賺下!? 藝人睇.....今日紅不等於明天都紅,有當然做........養成速食變成香港核心文化
你自己睇下viu ban左啲mirror collar fc唔比comment先
youtube fb大把片都比人del緊
同講左幾十年的「支爆論」一樣……
日日話人會收檔
公司唔比佢地出黎表達對阿mo/其家人既關懷或同情,如果遲吓一出黎就係工作揾錢,咁對佢地既形象先至係最差。
乜L野blackpink果堆都係一L樣, 都係仆街。
唔好on9啦好嗎?viu 控制哂fb youtube,控制哂所有網絡媒體去del片del cm,所以要靠網民share/推post,唔係會真相沉沒,你講出嚟真係唔覺得on9㗎喎雨革之後忽撚咗上腦?

呢單嘢政府衝出嚟問責,點樣會沉底?就算無Day1咁講到熱哄哄,都公職人員做緊嘢,總會有個結果公佈,到時合唔合理係後話,但呢單嘢唔係政治事件,你覺得政府會幫viu洗底?

再講,不嬲講緊share嘅時候post link唔好直接post片/post片加啲慎入字眼,你同我係咁講share係種責任做乜柒,而且我撚有講唔俾share咩?識唔撚識睇中文字呀文盲
唔好戇鳩好嗎?
係咪有del片禁言呀?
喂你咁講香港政府都冇禁你fb yt連登啲野喎
咁兩者有冇分別呀
當然好有分別啦on9仔,viu del極都係自己個page、旗下藝人嘅嘢,網絡世界好大㗎on9仔,大把媒體share咗/追擊緊,點樣真相沉沒呀

再講,不嬲講緊share嘅時候post link唔好直接post片/post片加啲慎入字眼,你同我係咁講share係種責任做乜柒,而且我撚有講唔俾share咩?識唔撚識睇中文字呀文盲

選擇性咁覆嘅on9仔,唔撚識睇字喎真係
點呀on9 TVB PR
前排推完頌獎典禮,嚟緊有咩job呀?
斷繩果刻以為節目效果

以為試當真出黎唱跌左野唔好搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞