ViuTV今次真係殺左自己兩隻生金蛋既雞

482 回覆
2776 Like 127 Dislike
一向香港人做生意模式都係咁
咩都賺到盡先。邊會同你諗咁多
難得無咩質素都紅到咁。趁班人未醒更係咩都chur到盡啦
而家兩對生金蛋既,都要被迫一齊停止所有活動最少一年半載。

雞。。。雞。。。雞。。。

今次太大單,叫人唔好share片話咩怕公眾PTSD係呃人的,真相係怕公眾因為睇到片而將Mirror型象同演唱會意外扣連咗。等於陳冠希扣連食女,阿嬌就黑鮑咁。鏡粉多都唔夠一般市民多,而家仲要大陸都上熱搜,你係M記個類做大眾生意嘅公司敢唔敢搏用黎拍廣告吖?
估計未來操作一定係拆開黎做,盡量少再出Mirror牌頭,隔一排攞d大眾印象唔深嘅下弦出show出歌試水。發現無人屌先推返d上弦出黎。
冇咩可能會長停 但演唱會就有排都唔洗搞

至於班女解散完全係鳩up
全民造猩5點算
以下內容純粹從經營生意角度出發:

一間公司出現工傷唔係最大鑊,而係所有人都知道了發生工傷事件嘅經過,赤裸裸到一個點

ViuTv / MakerVille 現在聲譽嚴重受損,陷入「不道德經營」之罪名,全世界都冇可能會企喺個一邊,所以唔好再諗後續兩個團有咩活動,破局唯一方法就係對公眾講返人話,千祈唔好聽啲離地/懶係嘢PR意見,用文字藝術去淡化事件,或者用來減低法律責任,要記住「政府」有硬實力係背後,佢點講都吹佢唔脹,但企業不可效法,被取代被淘汰其實唔難。
想苟活就跪地認咗佢,別無他法,香港人善忘但呢一代唔會係。

安全措施,永遠做多永遠好過做少。
良心說話都一樣

祝傷者吉人天相!
最叻含淚投票照支持
其實好易拆
搞阿Mo 慈善演唱會將收益捐去醫佢/支持本地傷殘人士就翻生
12子仲未有人出黎表下態?除左unfollow外

咁冇character既藝人,no thanks
話viu變過街老鼠真係諗多左
有邊個藝人出黎屌過間公司?
咪玩啦咪又係繼續上去做show,繼續睇
其實鏡粉唔屌就得 睇下佢地覺得要抖幾耐

公海一直以黎屌臭左咁耐 邊有影響過鏡粉同鏡
公開售票開始已經轉會反mirror
買到飛 食炒 買貴plan果啲
我真係恭喜係呀
Viu堅持繼續的話
第二日揾另一個dancer代替
班ptsd粉會驚ptsd多d
定驚白白無咗張黃牛多d?
香港回歸平靜
鏡粉繼續會係鏡粉,我當反鏡嘅人多左,咁又點,佢fans base已經夠大,反鏡個班從來都冇洗過一蚊一毫係人地代言嘅product,啲廣告商理閪你,根本冇任何影響,今次仲幫鏡做埋免費宣傳,外國都報埋呢單野,馬照跑舞照跳,唔會息影一排乜乜柒柒啦
你覺得班人最後會唔追mirror?
collar咪最多無咗soching一排
一個月後就咩事都無啦
Error食唔曬mirror啲廣告
以error行開嘅路線,接到嘅brand有啲窄
就算193接fashion brand, 肥仔佢地接payme個啲都唔係個回事

佢點繼續賺錢 公眾唔fucking care
反而想知鏡仔會點,再唱歌跳舞都好似唔多得
一係轉管理公司,可能係出路
要睇左個事故原因係咩先

亦好睇呀mo 身體狀況

但正路黎講其他人抖一排後都係要做野

Fans係會更加錫佢地 呢個可以肯定
Mirror因為咁要息影一年半載你會唔會諗多左
過多兩個禮拜就出嚟整番個慈善音樂會重新出發喇,打正旗號叫班濕鳩fans支持佢哋從受傷入面走番出嚟,每張飛應該可以再收貴兩三舊水
當年人地貓王係拉斯維加斯1個月聽講得一日假
viutv算係有假良心
人地世界級死左仲要比個經紀人話唔好咁快出喪禮住
要全面加印唱碟
正確,呢個時候開紅館就係想收割一批先
年尾真係通關,d人報復式旅遊仲邊有咁多閒錢同精神追星
同埋可以直接去日韓追真正國際級團啦
佢地都唔係0責任 到今日佢地絕對有能力有權發聲

唔通公司叫佢地食屎都照食咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞