ViuTV今次真係殺左自己兩隻生金蛋既雞

482 回覆
2776 Like 127 Dislike
唔使下個月,兩個禮拜之後就可以拍攝。將成個「療傷」過程拍成真人騷,好似《調教你mirror》咁,將啲劇本淚水拍哂出嚟,觀眾就會受落
本來計劃好仲有好多季既全民造星
本來大把後生仔個個走去試

去得參加嘅都係做小丑
畀viu當狗咁撚,作賤自己

嗰個阿mo參加全民造星
viu笑佢似娃娃信
小提琴又走音
將佢醜態拍哂出嚟笑同踩
https://youtu.be/6yCroTNIsPE
其實邊個先係無人性?
跟住繼續課金撐鏡
真係唯一生路
全民造星以後係咪唔洗做?
又邊個估到參加全民造星會搞到四肢癱瘓
如果係利潤唔係收入,其實真係可以考慮
寧願1年零利潤但keep住個熱度
好過長時間唔出嚟畀其他藝人食晒個market share
短線野點會長期投資
盡快回本賺多D
用完咪整隊新既
聽落都扯扯地 今日仲唔白事變紅事
所以我咪冇提佢哋
同時MC嘅歌都拋離佢哋好大距離
個gag OK,好有Office上司feel
雖然咁短命好唔抵但係梗係死咗好過全身癱瘓
驚閪咩,啲金雞又冇事,相反班fans會更加錫佢哋
diutv:咁快move on需要無比勇氣同大家支持
個moon 不偏不倚就係個一秒扑中咁啱路過嘅MO, 一次過打沉晒兩團, 得罪講句就好似皇天擊殺ViuTV 咁...
要被迫一齊停止所有活動最少一年半載

我唔覺得Viu會咁做
最多咪半年,快則可能3個月都出返嚟搵銀啦
mirrors fans餓左好耐
你個concept錯撚哂
啲人係叫人唔好當自己係新聞媒體share段片去story,因為story自動播,迫人睇。

你可以share去whatsapp group,可以share條link去story加句慎入,無限上綱講到掩蓋真相真係好on9,咪放大自己啦,你估你唔share都會無人追究咩?單嘢一撚早流通哂,你想睇段片撳幾個制就點都會睇到,721搞撚到呢班人上哂腦,乜鳩唔幫手share就無真相真係笑撚死。

根本成堆人share嘅時候純粹覺得驚訝就擺上去,關真相乜鳩事,收皮啦
post圖/post link都得
十鳩幾個post哂原片係story,其實好難睇唔到,post片嘅時候加句慎入嘅字眼好難?無加嘅根本係唔會即刻碌走,無人要阻止你發佈或者人地接收資訊,想當自己係資訊發射站就要考慮多啲,唔係點解電視廣播有啲18禁/pg家長指引嘅提示,呢一代啲人真係以為網絡上乜都講得post得唔撚駛考慮其他人。

利申:講到PTSD就太誇張,但發佈者係咩心態,當自己第一手資訊發放?純粹驚訝一定要想分享比其他人知?想引發討論?係咩都好,無考慮過其他人係事實。咪撚講到去真相,你唔post都大撚把人知道電視mon跌落嚟。
mirrors已死
照做
說得好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞