ViuTV今次真係殺左自己兩隻生金蛋既雞

482 回覆
2776 Like 127 Dislike
太睇少香港人既善忘啦
事情淡左 佢哋出返黎話唱兩首歌走出傷痛
成班鏡粉喊住比錢
吓,好快就唔記得咖啦...
分分鐘兩三個禮拜
其實mirror本身份約係幾時完
今日兩隊出返嚟當無事發生加Soching 宣佈分手都仲得啦,你地真係睇小 diu tv
你準時星期一去工場入餐具啦傻閪藍
同馬伕叫啲囡囡食停經藥繼續接客一樣
一年半載?樓主真係諗多左啦

到有錢揾又會出番黎,最多咪揾PR帶下風向洗下地

反而女團應該會主力Solo啦
人地練習生練歌練舞練對答練到不見天日
只求過關斬將拎一個出道既機會
呢隊鏡 出道幾年 拎住最好既支援
都仲係識唱既唔識跳 識跳既唔識唱
全力賣廣告加PR吹奏
急功近利既模式係計時炸彈 出事係必然
不過阿Mo係無辜
同意

不過現實係自私殘忍
咩心理陰影 一個月冇晒
佢地會為mo放棄自己星途咩
唔信囉

「我地會延續阿mo對舞台既熱愛
會更加努力 連阿mo個份都一起
做到最好」

搵過第二隊容乜易
畢竟都只係我哋反共心理投射嘅產物
咪傻啦 一定係仲有控制權嘅情況下用到佢地盡
廣告商想要新生代名人效應、ViuTV 本身商人mindset 、鏡同collar 本身成員就係想出名想紅先會想比人「造星」
鐵三角嚟嫁,想諗吓呢個三角邊個人實際揸旗?
所以鏡同collar 點會無啦啦唔接廣告呢
就算soching 退團都一定瘋狂接廣告,網民抵制得邊個?衣加唔係鏡同collar 就冇咩有一定noise 嘅名人出嚟賣廣告(應該得番隔離皇上、MC同欣宜)
所以Viu 一定硬推佢地繼續拍廣告,廣告商含住撚硬要繼續用佢地,鏡同collar 本身繼續要比份約鎖死,呢個情況應該會至少維持多半年
一定唔會一年半載

估計似保崎咁 話啲野一早拍落 冇得唔出
之後keep住出 出到你都唔會分到舊野定係新拍

最多出首道歉歌 全新出發
聖誕前已經 100% 開工喇
特別係POP子
好落力主動做PR
大陸搵隊tf boys
8年前十四五歲初出道已經勁過佢哋而家好努力好努力咗四年嘅水準啦
除咗廣州,我諗唔到佢地有咩位可以攻得入
年年演唱會請阿MO上台合唱1,2首歌
又可以有talking point
終於都見到有討論價值嘅post
起碼都有10年約
慘得過依個世界有香港人肯俾幾千蚊睇依D咁既野
雖然我都明香港人易搵錢又大把錢
不過依班友唔值囉
真 唔再係假膠歪理POST
唔好篤爆人 有班人覺得會全香港驚咗mirror所以冇廣告活動會再揾佢地架
MC個量都唔誇張?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞