PS5 機主討論區 (71)繼續大貨到

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
由wii開始個市場已經分割得好開,PS Vita收埋皮之後掌機正式變獨市
而且老任自己都有好多正驚係啱light user,真正食到個藍海
會吹到 MS 係反 sony 壟斷既英雄

算啦遊戲台咪又係得黎黎去去果幾條軟軟引戰 ,
連登仲要係遊戲台真係好小眾架渣
老任其實真係賣自家IP都大賺,mario pokemon呢啲根本無對手
所以微軟講得啱 其實靠佢威脅到PS末落真係SONY多慮咗 流失咗部份玩家係嘅 但搞死佢就無乜可能

SONY心知都阻唔到收購動視同第三方上XGP㗎啦 我覺得係想盡拖到PS5可以正常量產啫
Pokémon hea做都大賣
剩係 switch 係掌機呢樣已經好唔同啦 ,
成日拎 switch 同其他機鬥銷量完全見唔到有咩意義

switch 銷量屌打 -> 任豚: 其他家用機行埋一二邊啦
switch 性能唔得 -> 任豚: 掌機黎渣你想點 ?
公就我嬴字就你輸
所以我成日都話SONY之前太依賴第三方廠商 係呢個世代先諗發大第一/二方廠商係慢咗

同Viu撚鏡粉一樣係情感投射嚟
遊戲台新政治正確嚟
點解係我最鍾意嘅珍鑽要受啲咁嘅罪
玩到一半冇心機玩
唔撚買,真係接受唔到
仲買唔買朱紫
咁新作都會買
下隻黑白復刻又係咁嘅話,都係會繼續skip
覺復刻就會掉比人hea 做
橫掂出咩都大賣
咁的確係
連打機錢都冇
不如搵多d錢

你求其兩隻膠都貴過一部ps5啦
如果佢仲會繼續出legend就一定會咁
legend GF整,復刻外判
黑白 XY都有過去嘅傳說可以講,日月有異獸世界
要3隻
今個月無1/4
所以?
以前PS4 快速MENU到可以揀GAME聲出耳機j定係出MON PS5係咪冇左
因為有時PARTY 傾計唔想GAME聲入埋耳機到
有冇巴打有興趣收黑色手掣
連機抽但唔想要多隻手掣

https://t.me/lostnload
以前Ps4有個功能係將friend list分類,方便玩唔同game可以快d邀人唔洗遂個名搵

Ps5係咪冇左
其實M$ 將COD 獨佔反而會搞死COD 系列,而且如果將COD 獨佔或出game 就入game pass 的話反而唔會過到反壟斷個關
所以XBOX一早開宗名義唔會將動視暴雪啲game獨佔自己平台 PS Store/Steam都會繼續出 我覺得PS嗱嗱聲將Density大搞搞好佢同COD競爭好過啦 一個IP唔會永遠贏 反正下集COD簽咗一定要繼續出落去PS度 有時間同佢打
作為Destiny 玩家表示Destiny 係做唔到COD個種鳩出都過千萬銷量既IP,佢只係另一隻FFXIV
其實傳Sony 想收購SE 但只係想要SE JP 就應該因為驚有埋歐美個埋IP 會過唔到反壟斷同想要FFXIV 衣隻金蛋
可能啲人鍾意玩真實向嘅FPS啩 不過Bungie都買咗 出多個新IP又得 睇佢個勢應該都唔會壓重注COD㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞