PS5 機主討論區 (71)繼續大貨到

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
你講咩option
岩岩先攞ps5 諗住即刻體會下神作elden ring 點知間間鋪都話只係得中文版賣

有無巴打知道點樣可以玩到英文版
抽極都抽唔中
想收一部自己玩
有無巴打抽中第2部可以放?
可以請食翻餐飯同即刻拆盒
https://t.me/deareevee
我數位版同光碟版都得
衣家1440p mode 仲未support VRR
Btw 最近發現PS5 既VRR mode 會令GBO lag 機
h9個anc其實真係幾有用,開anc可以聽自己把聲聽得清楚好多
我個psn account由有plus到宜家,一樣每月買齊free game,一樣大把獎盃大把save, 但keep住同信得過嘅親友share
我從來未聽過正常同人share會俾人ban

冇朋友share或者唔識就唔好亂答啦
其實你知唔知ps5一出嗰陣 已經有一堆人比人ban

死因就係因為有啲ps4 user走去down PS Plus Collection咁樣算唔算正常
如果想要share account 嘅係個人自由,我唔會有意見,我自己就唔會,我一向唔鐘意share有個人資料嘅野
依啲真係個人選擇 無咩好批評

我反而想睇嗰個話「冇朋友share或者唔識就唔好亂答啦」嘅人到底有幾proud of自己share野比人係高尚情操又咁醒目
其實唔關朋友事,只係你無法保證將account 資料交俾第三者後唔會經佢流出或者其他原因而出問題,所謂嘅(朋友)都係受害者,但最後都係搞到自己
我上面個case其實同你講嘅第三者已經無關
就算share比一個人都可以出事
其實都係想講自己account 自己保護
嗰次ban嗰啲根本就唔係正常share
唔知點解可以舉個咁嘅例

明明你個ac買咪只係你個ac玩到
點解可以俾你set一部機 俾其它ac玩到你個ac啲嘢
就證明sony都預你可以share用

好似會唔會借自己部PS5/電腦俾其它人用
會唔會俾自己電話另一半睇咁
有人肯有人唔肯
兩邊我都唔覺得有咩可恥

我屋企兩部PS5一部PS4想一家三口連機一齊玩
唔想買多個plus同game咁得唔得?
我只係問緊一個技術性嘅問題
但就只有一啲似連share原理都唔太知嘅人喺度答
Ok , 我大至理解你意思,你係想講你有兩部ps5, 1 部ps 4 ,然後分別係一部ps5 ,一部ps4 set 常用,然後兩部機用其他account login 去online play , 而最後一部ps5 就冇set常用, 用自己account 去login online play , 係可以,大至係咁,
ps5 -1 用account A (plus account ) login ,然後set 常用,
Ps5-1 account A log out , 用B account login , 然後b account 係可以直接online play

Ps5-2 用返account A login , 可以照開同一隻game online 玩

Ps4 做法一樣, 最盡1 plus account 可以3人一齊online
兩部ps5用同一個ac開同一隻game,後面開game果個就會令到先開果個彈game。你down完轉ac玩就可以正常連機,當然你轉果個ac都要有最基本果個psplus啦。

PS4常用果方面就唔清楚,未試過。不過見朋友癡屋企人down完都係用返自己本人個ac,都係有最基本psplus 。

Btw 你咁撚串我屌你老母
「嗰次ban嗰啲根本就唔係正常share
唔知點解可以舉個咁嘅例」

你都on撚9
堆人比人ban完你咪話唔正常囉
官方未開刀之前你會唔會周去話人咁做唔正常呀白痴仔

最搞笑你自己下一句睇下自己打左咩
「點解可以俾你set一部機 俾其它ac玩到你個ac啲嘢
就證明sony都預你可以share用」
條友真係懶醒又串唔到人嗰種
係到同你講機制但連個機制都唔熟
上面咁好心答佢,一家人直接自己試唔仲易過等人答咩
定根本唔係
Ray tracing跟game
隻game既畫質mode有就有, 無就無
終於頂唔順要買SSD
有無邊隻好用完全唔識電腦野

PNY 2TB XLR8 CS3040 M.2 2280 NVMe Gen4x4
同980 PRO 最多人講
買邊隻好定有無大佬有其他好推薦
好似仲有隻sn850
買邊隻好
我見980 PRO有連散熱
是但啦,頭1頁都有介紹既應該冇問題架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞