PS5 機主討論區 (71)繼續大貨到

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
佢原意只係一部機唔同account 可以share個plus,好似家庭plan咁
就俾你歪曲到只可以share俾一部

不過你都係想慳錢啫,唔駛搵Sony係咪俾你咁做啦,你可以照繼續架
我用緊x90J 50吋,應唔應該開 VRR 格式呢?

我見半年前有post講 電視係遇到張數唔穩時,需要VRR來挽救流暢度的遊戲,先再開VRR比較好,X90J一旦調成VRR增強格式,區域控光就會被強迫關閉,大幅降低HDR畫質

真係會有咁問題?
update 部X90J啦
俾人屌完嚟出左patch解決左VRR同區域控光只能二揀一問題
我都唔出圖唔搵tos,佢係都要畫出腸俾人笑
因為我琴日先拎到ps5,今日先開始試調教畫質,我唔知更新前幾有咩分別

你講既係未即係咁樣揀就得?
佢原意係「1個人」多過1部機嘅時候可以係唔同主機間用返自己acc,唔使托住部機周圍走
ps3初期只可以log in 1部機

咁大家用漏洞靜靜地贏其實無乜野嘅
但大大聲衝出黎柒唔知做乜,覺得咁啱咪放個psn上黎等大家幫你問下psn係咪可以咁囉
乜到今日都仲嘈緊
仲要話係官方允許share俾friend先搞笑
唔知你個初期係幾初期
PS3出PSN+之前係可以認證多過兩部機
後尾先改返兩部機
出PS4/PS5先至得一部
同埋就算唔認證部機
都可以喺n部機log in自己ac玩到自己嘅game
無認證只係其它ac玩唔到你啲game咋

係係係
官方個share只係俾一個人有兩部機
開兩個ac自己左手share俾右手一齊玩
呀,唔得
要左手同右手都用原價買一隻game
呢度唔慳得錢
其實我上面已經講得好清楚,你要share 咪1+1 ,唔知重嘈乜,都冇咁好氣最慘係條友嘅對答語氣。其實我就冇乜野嘅,覺得佢老母慘d
任何人如使用您的常用PS4主機都可以使用您從PlayStation™Store購買的應用程式。

是的
任何人只可以係自己的分身
純粹上嚟問吓有冇人試過PS4/5+PS4+PS5一齊玩
但就得一堆根本唔知點share或者冇人可以share嘅喺度搭嗲
你冇屋企人玩啫
有機抽未
是的
屋企人可以share
朋友唔可以share
俾部機屋企人玩是可以的
俾部機朋友玩就唔可以的

同埋一開始我就只係問係咪可以咁share
friend A friend B只係我另外兩部機嘅代名
冇指定邊個親戚朋友喺我度一齊玩
我估咁應該都唔得
要有埋住址證明同我一齊住先可以share
估唔到嘈到而家
btw 其實係講緊買嘅Digital game定係升級會員 share 俾人(自己)

之後開game 再睇下電視機setting 有冇得較光暗
乞衣條氣唔gur呀嘛
睇死佢d 咩netflix呀 XGP呀 spotify 都係痴人地做寄生蟲
擺明就係成個account share 啦
digital game 同game pass權限都係跟account呀嘛
贊成
應該聯署要sony同各大公司取消share
一齊俾正價

係未只光感應器同亮度?兩樣都可以調。咁既情況下 開VRR 就無問題?
亮度 option 下面 呢兩個開左VRR後應該可以較
個個po都重複問問問果幾條問題,增加討論
唔該晒
想問下,係未兩項都開高 比較好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞