PS5 機主討論區 (71)繼續大貨到

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
m.2散熱片for ps5香港買一舊水唔洗
姐係當我買980PRO
另外自己再買M2散熱片會仲平過我直接買980PRO連散熱個隻?
一時又話朋友,跟住又話屋企人 又當你真係同朋友share, 坦白講搞咁多嘢不如俾錢,俾著係我d朋友情願俾錢買多份,都係幾舊水,食餐好d都唔止依個數。如果係屋企人正如樓上講點解唔同屋企人試
真係好撚柒on9打個機都計住計住,一年會籍除返開12個月加你每個月買一兩隻大作最多咪千幾蚊,又唔係個個月都有大作要買

順便支持廠商
老老實實
最近買既game
Elden ring 之後就mhr sb

邊有咁多時間打機
幾時有得再抽
其實好多都有連散熱
我唔肯定嗰時係幾多人用同一部PS5嚟download collection先至會ban
但我諗起碼都多過三個
兩三個人share玩一部機我覺得都正常丫
再多咪唔正常囉

同netflix,disney+,switch online一樣
佢出得就係俾你share
正常share我唔覺有咩機會會俾人ban
有人鐘意研究點樣share活用資源
有人鐘意買多幾份當支持
無咩好嘈
我諗sony啲條款就應該冇寫到咁清楚話唔可以share俾遠方朋友
但最終決定權始終喺sony度
做唔做呢啲灰色地帶嘅嘢自己衡量
真係驚ban我就話開多個外地ac買game/dlc俾正ac用都唔好啦
移咗民重新開過個當地ac重新玩啦

三機share我只係網上見唔到有人咁做過
我又未得閒試
上嚟講純粹分享吓諗法
如果有人試過唔得咪由佢
遲啲試咗咪上嚟講返結果
真係唔知邊個唔熟
佢答嘅有一半係錯
ps5同ps4一樣
根本未開game
同機種同一ac online就已經會推到另一邊offline
雖然我冇試過 但你一offline就彈game應該唔會嘅
主ac set咗部機做常用ps4 或者ps5嘅主機共用或離線遊玩
先可以down完轉副ac玩
主ac有plus,副ac無plus都可以網上連機玩
當然cloud save嗰啲副ac唔會有啦

講埋啦
ps4同ps5可以同一ac同時online
可以同時玩download game
但同時玩同一隻game嘅ps4版本就會彈啦
請問 PS5 save game 會 save 落邊度?
ps5 / upload上cloud
咁M2 平野就得,謝謝巴打
你有ps plus 會員先有得upload d game 嘅 save上cloud

定你指d game 放係邊
用projector 玩ps5 有無咩推介同注意?
location of save game

即係如果我冇 ps plus,打完game ,save,之後條ssd 死左,我D save 係咪會冇哂架?
無記錯係睇game版本,唔係主機
PS5版: Cloud save back up only
PS4版: 外置/cloud back up都得
有得抽機未
有冇Sony Inzone H7 用後感?
考慮緊H7定Steelseries Arctis 7p+
我買左部 sony X90J, 為果個 4K120/eARC/VRR3/ALLM 功能,
想問下 ps5 跟機果條HDMI線:
1. 可唔可以對應到?我洗唔洗另外買一條新既?
2.如果要,有冇邊個牌子或型號可以推薦比我

我裝左呢款heatsink
$100左右
PS5 用好正 , 比我上隻Arctis 1 wireless 好聲好多;PC 用就個Inzone Hub 既 spatial audio 係垃圾,唔開好過
正常跟機個條夠做 係驚唔夠長

我用緊呢隻都ok 最平90有找

不如下個post 將ssd 買咩型號/散熱片 放係第一個post 方便大家搵? 會唔會太麻煩 thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞