[リトグリ] Little Glee Monster討論區 (3) 新開始 + 芹奈 / manaka身體健康

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
TBS 搵攝制隊跟新member audition 做特輯

https://twitter.com/lgm0329/status/1552431085916930049
TBS今次搶先過晒NHK

今年有得上番紅白未
講講下我突然記得好似有個訪問係類似講芹奈第一次見manaka果時係心諗「呢條女乜料」

但完全唔記得幾時邊到見過
係b站搵番d舊訪問睇囉
咁真係要密切關注
我心目中真係希望新成員有崛優衣等級

manaka 把聲都冇咗了……
唉…
『はじまりのうた』埋尾玩野咩……
再起程…
出面完全都係鏡post、避都避唔到
大家覺得搵咩類型嘅新member好
本身出咗道有能力但未上到位?
素人有能力train 完一輪就可以成為即時戰力?
後生(JK?)有潛力玩育成?
3樣都想睇下會點喎
當然想本身都係ガオラー同承受得起唔同壓力嘅覺悟
由其係黎自ガオラー以外嘅人嘅壓力
祝兩位dancer早日康復

但又再次反映部份連登仔冇乜人性

同埋令我諗起我哋之前啲post block咗果條二階堂夢撚樣 網上世界真係乜人都有
3個加新member 重新出發唔係太擔心、
始終有佢地3個頂住リトグリ個招牌加埋2間咁大嘅公司背後把關、

反而擔心嘅係 芹奈 同manaka
solo 之後會有幾多資源比佢地2個、
同埋一開始可能都會用リトグリ個名頂一輪、
如果燒晒リトグリ個名都發唔到圍真係唔知點算、
到時回歸會唔會係一個選擇
好問題

我個人覺得:
- 年紀唔好差太遠
- 有即時戰力, 而個戰力係要至少アサヒlevel (咁有芹奈/ manaka / かれん level就更好啦…但呢三個係怪獸…)
- 唔好有咩令到ガオラー唔鐘意(雖然點都實有啲抗拒..)

不過同佢哋三個有chemistry最緊要
預咗要啲時間夾, 但chemistry真係好緊要
係group畢業出黎唔好話發到圍、要keep 到一定曝光或者人氣數都數得晒、仲要2個都唔擅長玩SNS
希望佢地2個solo可以唔駛去到 あいみょん / milet lv,
去到彩姐lv都好、雖然彩姐lv都唔低
Group畢業向演員發展嘅、
平手、川榮、優子都發展得唔錯😂
歌手嘅話就好似真係冇乜🤔🤔

有彩姐、後藤真希呢啲Lv已經算幾好。。之前Goose House主音竹渕慶同埋麻珠呢啲唱得既畢業之後都唔係好發到圍

唔好諗會有あいみょん、Yoasobi或者綠黃色社會Lv嘅人氣
咩黎?
我都認同
年紀差太遠,就會有代溝,會開始出現問題
3-4年內真係max
同埋training 到出到show 都要一定既時間,再dum咁耐我驚little glee 個朵都頂唔到咁耐。
如果可以就最好識跳舞或者樂器多啲唔同方面既表演令人地多啲新鮮感

唔好話其他fans,我地自己都未接受到新members 唯有慢慢嚟

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞