[リトグリ] Little Glee Monster討論區 (3) 新開始 + 芹奈 / manaka身體健康

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
唔好忘記リトグリ 仲有一個”最強歌唱少女”嘅外號。。其實早希未過25而且咁鍾意Little Glee、如果再募集真係好想佢參選。我都會重燃希望

https://youtu.be/dYwY7x2tEUg

https://youtube.com/shorts/5ofKEf3vdTU?feature=share
呢d片我都睇過,但係用佢地黎同而家呢堆人比有少少唔公平,當時佢2個仲細未變聲而呢堆人有唔少應該都變咗聲,由juice 隻碟咁上下時間前後對比佢地5/6個把聲都有唔同程度變化由其係MAYU, 我覺得以而家せりまな把聲佢地都未必唱到當年佢細個時咁樣

另外,講真如果一個出咗道or 可能有少少人氣/有人識嘅
諗唔到有咩原因會放棄而家所有野去加入另一個group (為咗愛?)

13個入面自彈自唱2個睇唔透點解要去參加
同埋見有一個好似本身已經係另一個group 嘅member
除咗個男外仲有一個女仔都好似係Sony 練習生

佢地3個選擇move on
咁ガオラー嘅選擇呢?
撐到底?剩係撐佢地3個?觀望結果?ガオラー卒業?
對新member接受/唔接受 程度可以去到邊?

而我暫時嘅選擇係只要唔係男同力架(擺明歧視)
都盡可能接受
羊人兄講嘅我都明。。但係リトグリ已經唔係當年冇人識嘅狀態、而係發展到上過紅白而且攞過日本唱片大賞嘅Group

所以招人標準自然都唔能夠用返當年標準。。搵新人當然要搵返啲有實力而且有少少知名度嘅人才返黎、用日文黎講就係”即戰力”

如果唔係、就會好似AKB/乃阪一樣得第一代出名。然後啲Member走曬之後就一個都唔識、只係得返個名係到。。況且リトグリ唔係idol、咁同加速滅亡有咩分別?
或者冇知名度但係有實力既天才
不過都會觀望一段時間先

但如果真係發展得太差、為免繼續沾污リトグリ係心目中嘅形象、可能真係會考慮ガオラー卒業

因為太愛。。所以如果唔能夠接受、起碼保持佢地係自己心目中嘅美好形象同回憶
不如我問返你地。。你地覺得班候選人入面邊個得?

https://youtube.com/user/LittleGleeMonsterYT

我同羊人兄一樣男同力唔得😂不過如果要我夾硬揀一個可能會揀藤平美香、前提係冇其他選擇之下

https://youtu.be/l2yQk5b-mjQ

依家點擊率最高都好似係佢
完全明白巴打你嘅感覺, 亦都會尊重巴打任何決定

始終かれん+MAYU+芹奈+manaka+アサヒ嘅リトグリ永遠係最美好.
有時回憶停留響最美好嘅時間係對個人感覺最良好

對我嚟講真係當一個新開始會好受啲

由宣佈audition刻到呢家我覺得かれん+MAYU+アサヒ都好努力去安慰ガオラー, 嘗試比多啲update大家去希望好似kentyan33巴嘅飯比多時間新嘅リトグリ
所以我會將5人リトグリ回憶分番開, 揾個地方好好珍藏

當然我私心嘅話我真係寧願三個繼續行算
但諗深一層唔揾新人真係唱死佢哋三個

佢哋三個最近嘅苦工都令我覺得做ガオラー係要比啲支持同埋尊重, 三個人明明之前都唔開心但一路都要好似Journey尾場咁話帶住笑容唱比大家聽

垃圾營運就梗架啦
我只希望唔好係 男 / 黑人 / 細路女 - 我未認真開啲片嚟睇, 亦唔期望去到せりまな嘅怪物級級數

只希望聲音同氣氛上夾到…而かれん+MAYU+アサヒ開開心心就夠
睇下D 開心野~
呢張圖又好似肥咗啲
暫時都係藤平美香
最初睇the times 時見到西唯織個background 對佢係有少少期望,但係睇完片之後有d落差
本身覺得唱 HY 首366日 個都ok, 但係睇完最新up 條片聽佢唱個句『世界は』……完……
係估唔到藤平美香view數會放甩晒其他人到咁誇張, 已經去到14萬第2個先得8萬
如果揀佢係其中一個, 睇反應起碼可以穩定到基本盤先
揀低view數個d,有d係擺明係趕客
我只可以話藤平美香唱歌係ok好聽。。但未去到セリマナ個種”勁”嘅級數、更唔好講堀優衣個種”天才”級
巴打有冇留意到,去到呢一round 公佈咗呢13/14個人之後
有好多人嘅background 都有人起咗出黎,都係有番一定經驗/經歷(有冇能力係另一個問題) 唯獨是有2個定3個?係完全冇background 資料搵到藤平美香係其中一個,個”力架”一樣都係冇資料(可能冇人有興趣搵?)
佢好似係基督徒。。YouTube見到佢係教會唱聖詩

https://youtu.be/VCtMF7oXtHo
如果佢有練開同唱開,會唔會本身能力上會比條片顯示出黎嘅會更加多呢
NYLON每次都係godlike
果然係咁樣
慢慢鋪緊路
View已經去到19萬like都有8千,過千個留言
完全係屈機狀態
咁我都覺得佢係唯一一個可以叫做合格嘅。。其他個啲係根本連合格線都未到

唱炎條女把聲都ok、但個雰囲気就好似唔多夾
原來佢真係Mix黎,阿媽係菲律賓人

唱火個覺得佢個唱腔好奇怪,
好似旺阿姐用粵劇腔唱流行曲一樣咁
自彈個女仔用自己作嘅歌黎做第3 Round 應該feel 到後悔
佢係咁係twitter post 佢自己cover リトグリ 嘅歌,
會唔會遲咗d
btw、其實我有個 comment 幾同意
呢13/14人根本有d係純粹為出道/想做歌手而尋找機會參加,
而並唔係因為愛リトグリ
有人玩爛野了......
永井結海view一晚由唔夠10萬去到今朝56萬
除非係youtube問題, 如果我係營運一定會DQ佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞