多倫多生活討論區6

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
原來係痕大 一直以為係Ive仔
唔好拎舊mazda同依家skyactiv既mazda比啦
以前俾ford管住係柒d
講到尾,做好低層工種 同埋 公司好差,先會得 10日

大公司做洗地都係15日。

仲有如果轉工, 幾多日年假都係薪酬議價一部分
dollarama 買一個 BBQ lighter

唔怕燒親手

其實有煙賣就有火機買,當然covenience store 一定貴。
點解仲有人睇佢D片
連登愈反愈多人睇?

明明無內容,個人又唔係高質,睇過佢頭幾年片無再睇,之後再下一條片已經係睇佢條Q&A片,但睇得出佢個人無咩深度

唔明點解keep住有人討論佢

no offense ,但移民係唔會令你個人撈掂左,你係香港本身好kick既,你黎到咪一樣係會kick
佢既慘係自己攞架喎
convenience store
最慘係見啲人入去啲tg谷問下意見兩個地方優劣做比較
(根本就唔係咁多人有能力去曬兩個地方 仲要生活過一段時間)
就直接比人屌 有得比你去仲問仲揀 入加谷問英國野/入英谷問加國野
果啲人都係唔清楚兩邊現實生活想比較下姐
如果去到發覺唔鐘意 又比第班人屌 去之前唔考慮清楚
間唔中加香加登果類tg谷
一有人問下英國野 純粹見佢係想比較下 唔熟兩邊
就比某堆人一野ban落去 "咁你去英國囉" "有bno一律英國" etc
唔食煙唔會知邊度有煙買
嗰時未識路,是但買咗就算
不過都想買返支火槍煮嘢食,邊度有?
超市
你住邊頭?
唐人街集豐五金行會有
或者amazon睇下有冇
http://tapphong.com/product/iwatani-butane-torch/
真係有用gas罐果d嘛
中肯
移民只係比個機會restart
但性格 能力 同想法 都係依舊唔會咁易變
係香港kick 嚟到呢邊可能會無咁kick 但一定唔會唔kick
kitchen stuff plus, bed bath & beyond : 平嘢,充氣式, 大陸或台灣做

專業成個插落罐氣度 日本做 Iwatani: 專業厨房store, 唐人街 Tap Phong (可能有), J town , Amazon

買呢d我唔會買大陸, 台灣平嘢用咗幾年, 而家用 iwatani
200K點揮金如土
樓都買唔起
最緊要個火槍 安全第一唔慳得
用火鍋爐butane罐就揀iwatani
鬼佬璧爐點火用propane罐 嗰個牌子叫bernzomatic 各大hardware store有售
不過室內用都係butane好
你個名拍埋網紅到好貼切
iwatani 火鍋爐好貴, 買咗韓國做 instead

室内煮食如果用 propane 太高溫, 好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞