多倫多生活討論區6

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
一二月先係深冬
11月應該未見乜雪
點會? 而家啲後生真係唔捱得, 11 月尾先落第一場雪咋
應該話11月有初雪
但溫度唔夠低
一落地就溶晒 唔會有積雪
有時未必年年聖誕都係white christmas
居然夠膽賣四分半鐘嘅廣告
聽講溫哥華最凍都係-5度,冇咁難捱個冬天。咁多倫多最凍係幾多度?冬天辛晤辛苦?
想問下加拿大d router同lan線貴唔貴,洗唔洗香港買定?
router電壓未必啱喎
上網跟個modem有埋wifi router 唔使買
我都想買番條lan線
但走線好煩 唔知點整好
rogers白色果個係垃圾
我自己買過個wifi router冇咁嬲
自己去上網睇

Canadacomputers.com

bestbuy.ca

LAN線我成日去日本都會買,香港應該仲平

router不論邊度,幾平都唔會外地買
你住好大地方?
我以前屋企上網用fido 應該都係同一隻嘢
絕大部分modem router 唔係咁正,不論 cable 定 fibre 我都係用自己router
唔(止)係Wi-Fi 問題
我用緊Beanfield 屋企600呎
佢跟埋呢隻手掌咁大嘅modem 乜都搞掂晒
https://www.beanfield.com/residential/internet/how-it-works/wifi-access-point/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞