多倫多生活討論區6

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
咁我想問正常老細係應該比到咩文件我做proof同埋報稅唔係每年報一次?定老細每個月出糧嗰陣會比埋張稅單我
呢D呢?
報稅係一年一次
3月左右你老細應該會俾張T4你報稅

每次出糧應該會有張paystub俾你
張paystub上面會列明扣咗幾錢稅,pay period,地址等。如果你係hourly base, paystub應該要有你做咗幾多粒鐘
好難講呢啲係咪呃人,我自己都放過二手車
約佢出黎試車就最清楚
不過記住叫埋個朋友一齊去,唔好自己去試車
去Dollarama買啦
耐咗就慣
況且呢度返工冇香港咁痴線
差不多每個月有個long weekend
WHAT’S THE DIFFERENCE BETWEEN ALL-SEASON TIRES, ALL-WEATHER TIRES & WINTER TIRES?

https://www.kaltire.com/en/whats-the-difference-between-all-season-all-weather-and-winter-tires.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞