多倫多生活討論區6

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
唔該晒
transit除左 night mode會睇唔到方向以外
其實都好ok
成日都唔知一句英文應該點寫好

下面係我想問WES,關於佢要既文件我2008年HD畢業既成Transcript

XXXXX University, United Kingdom
3. Transcript of Academic Records/Higher Education Achievement Report (HEAR), Bachelor of Science, 2022

咁問有無問題?佢明唔明係咪成句句子9唔搭八
May I know above required document is about the Academic Transcript for my Higher Diploma 2008 ?
唔好話加拿大
其他國家你想去遠啲地方 都係揸車方便
香港人去日本鄉郊啲嘅地方玩 唔少都自駕遊啦
stop making stupid people famous啦好嗎
地方大係咁
但香港好多人都對揸車有恐懼
雖然現實係 好多地方真係唔揸車好難去到
就算有go bus/train駁住既地方計落其實都係好少
40年前第一間喺香港賣樓花,唐人街差館對面 One Park Lane 就已經係 ,千幾呎one bedroom 2 個廁所

幾棟豪宅加一棟公屋,唯一外面睇到係公屋就係啲窗口有部冷氣機, condo就無
仲有得升
ttcwatch
Sorry 睇唔明你紅色部分。
唔係點去玩 日常生活唔洗點用車咪唔好買
我冬天黎 出去買嘢行20分鐘都想死有車好啲囉
共享車租兩個鐘去超市買野有無得諗?
所以我覺得車喺香港係奢侈品,但喺加拿大就係必需品
當然,如果你住DT core, 生活範圍都係DT core就另講
拉阿婆車仔搭巴士去囉
一程3個幾好似好貴咁
但對比你揸車養車嘅成本 根本只係雞碎
無所謂 岩自己用就得啦
我會話merge完入去就可以踩上50
見到speed sign再踩上60
但最安全應該係見到speed sign先踩上去
我同事住beaches都係踩單車返工(office喺Union Station附近)。唔落雪就OK,但落雪踩單車就危險啦

不過我同事係有車牌,只係downtown泊車貴先唔揸啫
紅字唔係好明你想講乜
人地要transcript 唔係要寄比佢咩
冬天可以坐TTC
而家超市有網上店有送貨
又有Hello Fresh, Chef's Plate之類嘅食材訂購服務
無車生活比以前容易咗好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞