多倫多生活討論區6

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
真,TG group 全部最後都係幾條友自己玩
佢翻7am 或10:30 就會係

AL 攞C = HK AL 嘅E

一年2萬

但同樣係2 萬,多數行highway同日日送Uber 部車差好遠
J town suppose 有個日本佬種嘢嘅俾貨佢, 我見過佢sidewalk sale擺檔,但係會寫明。乜都無寫即係大統華貨,我覺得
T&T 通常有細字寫 product of XX

當「日本蕃薯」 就當然唔係product of Japan.
loblaws 呢啲亞洲貨係 T&T 供應
尋日喺油站見到有人買咗一樽4L, 即刻同個frd 講 Ontario 幾多年無見過4L樽
想問下大家返工既時候會有咩proof儲鐘拎pr?之前收到個珍珠奶茶offer佢話唔洗簽約,出糧比支票,想問下咁既情況可以用咩做employment proof
因為呢個係top-up degree, 有180credit係由HD transfer過去
HD既transcript係IVE俾我自己寄, 之前睇IRCC官網話所有海外degree都唔需要ECA, 所以因為唔急既關系我寄左EMS, 依家成足足32日, WES都未收到, 依家有少少擔心會唔會影響到我個OWP申請
同問
咁呢個係 WES 啫
而家佢要 Bachelor
無糧單?
啱呀 加香啲人奇奇怪怪
喺佢官網買
官網話Buffalo有兩間超市有得賣,但上次落去搵唔到
問下點整 employment letter
有冇 T4 tax slip 之類 (即係交稅嘢)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞