“真”高質電器傢俱討論(24)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
等我再問問😂搵到ideqli home4000有找tw hansgrohe應該德馬訂?有無咩款式推介
西門子
實淨好多,而且平過LG
想問訂左德美Grohe 二合一 廚房濾水水龍頭
想用番3M 係唔係去price 買3M AP-305 DIY set 或C-Complete DIY set 就得
唔洗買埋個3M 連龍頭set?
大陸磚想追石紋, 但係冇咩pattern追到。
同埋大陸磚好多唔係高溫磚。。。
買左LG
LG應該好過 MIC西門子
各位好,睇完d留言執左張list,屋企好細,雪櫃位得600闊,想幫手睇下有位改
廁所
草津日本浴室寶 KBF-231RGSH (無線遙控型號)
TOTO CW766PB 自由咀分體座廁配油壓廁板
Roca Alter / The Gap 檯上盆 A3270MM000
龍頭搵緊,應該德馬買
hansgrohe Rainfinity Shower System (Shower Head, Rail 90 cm, Soap Dish, 3 Jet Types) Chrome
Hansgrohe Versostat² 15348000 Thermostatic Mixer Tap Silver

廚房
Siemens 西門子 iQ500 洗衣乾衣機 (10kg/6kg, 1400轉/分鐘)
TGC 極炎火嵌入式平面爐 MEGA2
Fujioh 富士皇 排氣型抽油煙機 FR-FS1870VP
惠而浦 Whirlpool CS2320 4S高溫蒸焗爐 32公升 香港行貨
HITACHI 日立 R-S32KPH/CNXB 日立3門纖巧變頻環保雪櫃
Grohe Blue Pure, 30382000 (請問呢個龍頭換唔換到3m filter)

變頻式 ECO+AI淨冷空調機 (室內機) (1匹) CS-RU9YKA 室外機體積
Panasonic R32雪種變頻式冷暖窗口機 (3/4 匹 附無線遙控型號)) CW-HZ70ZA
PANASONIC 樂聲 F-YAU25H 25公升 2合1空氣淨化抽濕機

唔該晒
我覺得草津部機好樣衰
剩係講外觀
抽油煙機用唔用到900mm? 700mm其實遮唔晒爐頭,尤其如果你用大少少嘅煎pan, 甚至鑊
擺唔到900了
hansgrohed廚廁龍頭同花曬係咪都好細水壓
本身諗住買focus系列 仲1516緊
我係度諗緊企缸龍頭買TOTO定HANSGROHE好啲
TOTO個款靚啲又平啲,呢排YEN低水,8舊水有找
HANSGROHE啲款有兩個出水口嘅又唔平個款又麻麻哋
但HANSGROHE係咪真係好好多?
同係香港好少見人裝恆溫水龍頭,會唔會裝修果陣啲師傅唔會識裝?因為HANSGROHE都係打算係德馬買
仲1516緊買咩
嚟緊準備裝修
恒溫龍頭同普通龍頭安裝方法一樣
Toto都係大牌子 你鍾意佢個款又平啲
其實唔洗諗
以為自己留言
都係覺得toto靚好多

決定買toto

直接日馬買返黎 係咪都岩裝?
我都驚唔啱裝呢一樣嘢
好少見人討論
睇岩個款香港又唔見

台灣就有
諗住到時攞住尺寸圖問師傅
恆溫熱水爐裝恆溫龍頭會開唔到爐
其實唔得,詳情請看陳師傅YouTube關於熱水爐嘅影片
https://youtu.be/G3WOgWUeElc
我睇完,應該話唔係唔得,但要個恆溫熱水爐開到有返咁上下溫度先得,然後再俾個恆溫水龍頭嚟控溫
我之前有睇過啲YouTube,hansgrohe個入水位最好係60度,佢再幫你溝凍水做恆溫
而toto就冇呢個要求
Imported appliance 買野其實可唔可信?佢好多都話3個星期送到,但見好多人都話冇咁快...
大陸磚其實ok
樣就抄足
你預多d時間就ok
順利收貨
咁聽落會哂多啲煤氣?
高溫啲係咪會用得勁左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞