“真”高質電器傢俱討論(24)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
無諗疫後咁耐,歐洲都算渡過了疫情😷
打仗 無電用 好能on9 我下年年初先裝修 但我估算冬天會更差 問左可以擺係倉一段時間 所以我買定先
座地式碗機2層 8-10套
西門子定其他牌子好?
想問下保養問題 準備買洗碗機
我見IA唔包保養平ideali ~2千幾
ideali 就叫做有3年自家保養跟
其實出面啲師傅係咪一樣識整 可以搵到原廠零件?
ideali有話佢地可以搵到原廠件for 保養
唔知值唔值得為左個保養加錢跟ideali 買
買miele 佢地預用十年
用到幾年都當賺左 真係壞左就買多部
都抵過一開始買行貨
搵師父搞我估都ok geh
自行評估風險
我有德國情意結會揀西門子bosch 德國造既款
Lg好多人話夠靜
IH電飯煲各位巴打有冇推介?
Panasonic la
西門子,已用左七年,未壞
抽濕機平平地買小米得唔得
有冇人用過?
屋企人話開利太大部
我都睇中electrolux 抽油煙機同焗爐 combo 落咗訂而家裝修咗兩個月 期待中
Midea 美的 3/4匹遙控變頻淨冷型窗口式冷氣機 MW-07CRF8B
Panasonic 樂聲 3/4匹 R32雪種窗口式空調機 CW-N721JA
Rasonic 樂信 3/4匹窗口式冷氣機 (淨冷型) RC-N721J
邊部好啲?
如果都唔好 有咩推介
呢3部就第一部好好多,因為變頻。
細匹數變頻窗口係 美的vs Panasonic
匹半算唔算細匹數?
係咪同我用同一款 小小建議係抽風口個隔中間裝塊抽油煙機專用濾棉(街市家品鋪10蚊內有交易 買完翻去剪岩SIZE放入去)
利申: 電器鋪職員教 裝左個油隔少好多油 洗起上黎都冇咁辛苦
用到變黃開始有阻力就換塊新
用緊當年消委推介果部美的真係冇鑊氣
Panasonic 樂聲 3/4匹 R32雪種窗口式空調機 CW-N721JA
兩間房用緊 夠凍夠靜易洗
但真係冇咁慳電

2022年啦,除非你係小數接受唔到高/低頻聲嘅人,真係弱智先裝定頻

3年就回本
你開耐啲就仲快
各有利弊喇 變頻電腦板易壞又冇人講 想用邊款咪用囉
定頻唔會壞? 依家啲定頻機好耐用?靚料都拎晒去做變頻啦
我想知你用過幾多部變頻機,分別幾多年壞?
變頻機壞左:都話變頻易壞啦
定頻機壞左:唉,真黑仔,咁少人壞竟然壞
唔好意思,原來你唔係問3部機嗰個人,我睇錯人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞